Ελλαδα

Αθηναϊκές Ιστορίες #1

Αιμίλιος, ο τίμιος ταξιτζής

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26294-60566.JPG

Ύστερα από 5-6 μπίρες (ή παραπάνω;) και μια τελευταία παραγγελία No Tears από Tuxedomoon στο Old Fashion, το ταξί που περνούσε από τη Μιαούλη, στου Ψυρρή, έμοιαζε παραγγελία. «Ταξί! Νέα Σμύρνη!».

Στην αρχή σιωπή, μετά μίλησαν οι μπίρες:

«Πώς πάει η δουλειά, φίλε;».

«Πεσμένη ρε φίλε, πεσμένη» (με σπαστή προφορά).

«Από πού είσαι αν επιτρέπεται;».

«Γιατί να μην επιτρέπεται; Από Αλβανία».

«Σκεφτόμουν το καλοκαίρι μήπως πήγαινα για διακοπές στους Αγίους Σαράντα. Έχω ακούσει ότι είναι καλά και πιο φθηνά από την Ελλάδα (είχα ακούσει επίσης ότι και οι ντόπιες είναι όμορφες, αλλά αυτό δεν το είπα)».

«Μπα, μη νομίζεις, τα ίδια είναι». (Η διαδρομή Μοναστηράκι – Νέα Σμύρνη, σχεδόν €10, όπως πάντα).

«Καληνύχτα».

Στο σπίτι, τηγάνισα 3 αβγά, ήπια μια μπίρα ακόμα και έπεσα ξερός. Το πρωί είχα πονοκέφαλο. Έψαξα το κινητό στη θέση του, κάτω από το κρεβάτι μέσα στην παντόφλα για να δω τι ώρα ήταν, αλλά δεν το βρήκα. Φραπές, τσιγάρο, ξαναθυμήθηκα το κινητό, δεν ήταν ούτε στην άλλη θέση του, στο τραπεζάκι – ούτε σε τσέπες, χωμένο σε μαξιλάρια, στο κουτί με τα cd. Μήπως το ξέχασα στο ταξί;

Κατέβηκα να χτυπήσω σε ένα φίλο που μένει από πάνω και σκεφτόμουν αν έχω επιδότηση κι εμένα να μπαίνω στο κατάστημα και να λέω: «Θέλω ένα κινητό, το πιο απλό που υπάρχει, με όσα χρήματα έχω επιδότηση, τίποτα παραπάνω».

Ντριννν. Ο Άκης απ’ το θυροτηλέφωνο: «Πρησμένος μου φαίνεσαι». «Τι ώρα είναι;». «Μία παρά δέκα». «Να σου πω, έτσι κι έτσι, πάρε με ένα τηλέφωνο μήπως είναι πουθενά και δεν το βλέπω».

Πήρε και το σήκωσε ο Αιμίλιος, ο χθεσινοβραδινός ταξιτζής. Μετά τον πήρα πίσω. «Έλα ρε φίλε, σου έπεσε το κινητό, προσπάθησα να σε βρω, πήρα κάποια τηλέφωνα, αλλά δεν απάνταγε κανείς. Να βρεθούμε να στο δώσω». «Με σώζεις. Πού μένεις;». «Ίλιον» (κονόμησα ταξίδι μέχρι το Ίλιον). «Χμμ… Πρέπει να φύγω για δουλειά τώρα». Αιμίλιος: «Πού δουλεύεις;». «Χαριλάου Τρικούπη». «Εντάξει, θα περάσω να στο φέρω». Και πέρασε. Εγώ μάλλον θα βαριόμουνα να ασχοληθώ. Στο φανάρι μέχρι να ανάψει πράσινο του ’πα ότι είναι πολύ ξηγημένος.

Κι εσείς, αν θέλετε από έναν ξηγημένο ταξιτζή καμιά εξυπηρέτηση, το τηλέφωνο του Αιμίλιου είναι 6973 906.311 και 6978 529.737. Και προσοχή στο κινητό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.