Ελλαδα

«Σεντόνι ούτε για δείγμα»

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Καταγγελία αναγνώστριας στο athensvoice.gr

«Σεντόνι ούτε για δείγμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου! Φέρνουμε από το σπίτι μας! Ζητάμε σεντόνια από τις νοσοκόμες, οι οποίες μας λένε ότι καθημερινά παραλαμβάνουν όλο και λιγότερα σεντόνια. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ακόμα και αυτά που έρχονται είναι είτε μικρότερα είτε τριμμένα λουλουδάτα και χρωματιστά. Σκέτα τσιγαρόχαρτα και τα πόδια έξω από το σεντόνι.

Πήγαμε και στη Διοίκηση. Κολοκύθια! Και καλά περιμένουν τα καινούργια! Άραγε το χειμώνα θα υπάρχουν κουβέρτες; Γιατί χάνονται; Ποιος τα διαχειρίζεται; Πού πλένονται; Μέσα στο νοσοκομείο ή τα παίρνει ιδιώτης;; Πετάγονται; τα κλέβουν; και ποιος θα θελήσει να τα κλέψει με τόσα μικρόβια άραγε;

Αλήθεια, έψαξε κανένας γιατί χάνονται; Ή απλά όταν χάνεται κάτι στο Δημόσιο απλά παραγγέλνουμε το καινούριο; ΕΛΕΟΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ, ούτε καν σεντόνια σε λίγο θα φέρνουμε και το κρεβάτι από το σπίτι μας. Δεν φταίει η κρίση και η Τρόικα που δεν υπάρχουν σεντόνια. Φταίει η προκλητική συγκάλυψη υπαλλήλου από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Δυστυχώς, κάποιοι υπάλληλοι κάνουν κουμάντο και έχουν "επαφές" με το ιδιωτικό συνεργείο που πλένει τα σεντόνια. Στέλνουν καινούρια σεντόνια και παίρνουν πίσω σεντόνια ANEK LINES από τα καράβια. Αρκεί να σας πω ότι όπως έλεγαν υπάλληλοι του νοσοκομείου η σύζυγος του υπαλλήλου που διαχειρίζεται τον ιματισμό έχει μαγαζί με λευκά είδη.

Το θέμα βρωμάει, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο, όσο βρωμάει και το θέμα με τα συνεργεία καθαριότητας στα νοσοκομεία που τους πίνουν το αίμα. Μακάρι να είχα χρόνο να ασχοληθώ, αλλά έχω και τον άνθρωπό μου άρρωστο, τι να πρωτοκάνω;.

Αλήθεια οι εισαγγελείς πότε θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με θέματα ουσίας; Άραγε θα ψάξει ο Διοικητής τι γίνανε τόσες χιλιάδες σεντόνια;

Άραγε θα πληρώσει κάποιος ή είναι όλοι ανεύθυνοι......;

Ακόμα και στα σεντόνια, ΤΡΟΪΚΑ θέλουμε τελικά..............».

Η έλλειψη επιβεβαιώθηκε και από δεύτερη πηγή. Γιατρός του νοσοκομείου του Ρίου επαλήθευσε την καταγγελία. Είπε ότι υπάρχουν καινούργια σεντόνια που μένουν στα κουτιά και στις αποθήκες για γραφειοκρατικούς λόγους. «Τι είδους γραφειοκρατία εμποδίζει τη χρήση των σεντονιών», ρωτήσαμε. «Είναι κάποιος – μέσα στο νοσοκομείο - που χρησιμοποιεί τα σεντόνια ως μέσο πίεσης για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντά του», είπε.

Η διαμαρτυρία έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ATHENS VOICE και τα στοιχεία του αποστολέα είναι στη διάθεσή μας.