- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την παρεμπόδιση της λήψης απόφασης για την απόσχιση τoυ ΑΔΜΗΕ από τη επιχείρησαν και σήμερα συνδικαλιστές-μέλη της ΓΕΝΟΠ που συγεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.
Η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί στις 30 Ιουνίου όμως η διαδικασία αναβλήθηκε για σήμερα ύστερα από την παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ, στελέχη της οποίας φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης. Η πρόταση που καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ προβλέπει ότι το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα ελέγχεται από το Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διατεθεί σε στρατηγικό και άλλους επενδυτές.
Τελικά, η συνέλευση πήρε νέα παράταση για τις 15:00 στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά.
Πριν η ΓΕΝΟΠ διακόψει τη συνέλευση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης πρόλαβε να κάνει τον απολογισμό του 2015, αναφέροντας ότι με το νέο σύστημα διακανονισμών που εφαρμόστηκε έχουν ρυθμιστεί χρέη ύψους 715 εκατ. ευρώ από 324.000 πελάτες.
Επίσης είπε ότι η δεύτερη λιγνιτική μονάδα στον σταθμό Φλώρινας θα γίνει σε σύμπραξη με ιδιώτες ώστε μεταξύ άλλων να τερματιστεί η αποκλειστική πρόσβαση της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή.
Παρών στη συνέλευση ήταν ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ και των μελών του ΔΣ, όπως επίσης την επ' αόριστον αναβολή της γενικής συνέλευσης.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ