- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας About People για λογαριασμό του Vouliwatch αναφορικά με το πόσο ικανοποιημένες είναι οι Ελληνίδες από την ποιότητα ζωής τους.
Η έρευνα που διεξήχθη μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 403 γυναικών, ηλικίας 18 έως 55 ετών, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σύμφωνα με αυτή, μόλις 1 (11,4 %) στις 10 Ελληνίδες δηλώνει απολύτως ικανοποιημένη από τη ζωή της, ενώ πάλι 1 (9,5%) στις 10 δηλώνει καθόλου, λιγότερο από τις μισές (44,9%) αρκετά και 3,3% λίγο.
Ειδικότερα, η έρευνα χωρίζεται σε τρεις ομάδες ερωτημάτων: την προσωπική ζωή, την επαγγελματική κατάσταση και την εκλογική συμπεριφορά.
Προσωπική ζωή
Για τις περισσότερες Ελληνίδες ρυθμιστικός παράγοντας ευτυχίας –χωρίς να αποκλείουν την εργασία– μοιάζει να είναι περισσότερο η σχέση ή συμβίωση και λιγότερο ο γάμος.
Οι μισές γυναίκες (50,6%) εμφανίζονται ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι χαρά από την οικογενειακή ζωή αντλεί το 70%, ανεξαρτήτως μάλιστα οικογενειακής κατάστασης.
Το συμπέρασμα πάντως, σύμφωνα με το Vouliwatch, είναι ότι οι άνεργες εύχονται να βρουν δουλειά, οι ελεύθερες έναν έρωτα, οι δεσμευμένες ένα γάμο και οι παντρεμένες… βελτίωση της εμφάνισής τους.
Επαγγελματική Ζωή
Αναφορικά με τα εργασιακά, οι Ελληνίδες αν και είναι μορφωμένες δηλώνουν πως επιθυμούν βελτίωση της εργασίας και των οικονομικών τους.
Συγκεκριμένα, το 53,2% δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένο από τη δουλειά του.
Στον τομέα της εργασίας, οι περισσότερες Ελληνίδες σκέφτονται ότι έχουμε να διανύσουμε αποστάσεις ακόμα για την ισότητα, με το 42,1% να δηλώνει ότι οι άνδρες ευνοούνται στις προσλήψεις και το 61,3 % ότι τους προσφέρονται λιγότερες ευκαιρίες από τους άντρες στην επαγγελματική ανέλιξη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στις αμοιβές, ναι μεν το 46,4% παρατηρεί ένα κοινωνικό προβάδισμα στους άντρες, αλλά ένα 33,9% απαντά ότι αμείβεται ισότιμα.
Στο παραδοσιακό δίλημμα, καριέρα ή οικογένεια, οι 7 στις 10 Ελληνίδες απαντούν ότι ο συνδυασμός είναι δύσκολος, με τις μισές να δηλώνουν πρόθυμες να αφήσουν τη δουλειά τους για να μείνουν σπίτι, κυρίως όσες μένουν εκτός Αττικής και είναι ήδη έγγαμες και με παιδιά. Το αντίθετο, να μείνει δηλαδή ο σύζυγος στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά και να αναλάβουν εκείνες το ρόλο του κουβαλητή, μοιάζει καλή ιδέα στη 1 στις 3.
Εκλογική Συμπεριφορά
Σχεδόν καμία Ελληνίδα (86,6%) δεν μοιάζει να επιλέγει τους εκπροσώπους της στο Κοινοβούλιο, με κριτήριο το φύλο, αφού το 86,6% δηλώνει πως το φύλο δεν αποτελεί κριτήριο.
Πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας