Ελλαδα

Ολίγον κάπως

Μια τριχασμένη επαναστατική προσωπικότητα: Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

90199-203766.gif
Διογένης Δασκάλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113622-225375.jpg

Την ώρα που ο Μπογδάνος ΣΚΑΙ γάιδαρο, φύλλο δεν κινείται. Τι θα πει δηλαδή «δεν θα πεθάνω αν δεν σε δω ανάσκελα;». Είναι λόγια μάνας αυτά; Και μάλιστα με γιο μαχαιρωμένο; Ελάτε, μαντάμ, και στη θέση του θύτη. Δείτε τον πώς έγινε ένα πλοίο δίχως πλήρωμα, ένα κέρινο ομοίωμα, ένας ζωντανός νεκρός, ένα ράκος. Ε! χρειάζεται και λίγη ανθρωπιά. Χρειάζεται και λίγη ευαισθησία. Και να οι μπογδανιές και τα ολίγον κάπως και τα διστακτικά un petit peu. Κοινώς θέλει ο Βερμπάλας να χαρεί και η χαρά δεν τον αφήνει. Μήπως και τον Κουμουτσάκο πια, πόσο τον δείρανε; Ολίγον κάπως! Αμ, και τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια; Ακόνισμα το λες αυτό ή τόσο όσο; Δηλαδή πόσο; Πόσο ακόμα για του φασίστα τη βρώμα; Ακαριαία η αντίδραση στα Εξάρχεια και πάρ’ το κάτω το παιδί. Και πάει εκείνος ο Αλέξης. Και να μορφίνη στη Marfin και επισκληρίδιο στις ειδήσεις για να ‘ρθει ένας νέος. Ιδεοληπτικά ινομυώματα που κατακλύζουν τη Φουκοσίμα του μυαλού μας σ’ έναν Φίλη – κόκο αγώνα με σταφυλόκοκκο στο στόμα.

Γιατί εγώ που είμαι ένας από εσάς ξέρω πώς γίνεται ο κιμάς, είπε ο Άδωνις ευθύς, ο γνώστης της ολίγον κάπως συνταγής. Δύο πρέζες Τζιτζικώστα για τα δύσκολα διαφανές, φύλλο συκής του Φίλη σε στρώματα αποξηραμένου Καραγκιόζη πολιτικής κουζίνας με ψεκασμό από νερό Ρουβίκωνα σε μπαλσάμικο φτιαγμένο από βατσινιές Φλωρίνης. μαζεμένες από Μπαμπατζιάνα Περιστέρα, φλούδες απ’ τις μπανάνες της μπανανίας του Τσίπρα και τούφες μουλιασμένες από σωσμένο μετανάστη. Προσθέτουμε τρεις πρέζες κουρκουμά, μαχλέπι, ένα κουτάλι ξύσματα από αριστερά και λέπια από σαρδέλα Μυτιλήνης και φραπελιά από Λέσβο. Για βασκανία προσθέτουμε αποξηραμένο κόκαλο από διπλανόμαλο Σαπφώ που μύθοι των νησιών μας λένε πως ήταν ένας νιος Μυτιληνιός που ντύνονταν στη Λέσβο σαν λεσβία. Όταν όμως κατάλαβε ότι του αρέσαν τα ανώμαλα το ’ριξε στη ζαχαροπλαστική. Έτσι από κει που του άρεσε να χτενίζει τα κανταΐφια έγινε μπινές για κουρκουμπίνια. Μια τριχασμένη επαναστατική προσωπικότητα. Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Υ.Γ. Γι’ αυτό σου λέω πως… Είναι ολίγον κάπως ο μπομπομάστορας Μπογδάνος που πασχίζει κι έχει καταλήξει λαοκλάνος. Ζήτω η λήθη των ηλιθίων με μια συγγνώμη ολίγον κάπως!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.