- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Άγνοια για την πρόταση που, κατά το Spiegel, έχουν διατυπώσει Βερολίνο και Κομισιόν για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής έως και 50.000 προσφύγων στην Αττική δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Ιωάννης Μουζάλας.
«Κι εμείς το διαβάσαμε στο Spiegel. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα» δήλωσε ο κ. Μουζάλας στο Mega, το πρωί της Κυριακής.
«Μας ανησυχεί που στο Spiegel γράφεται κάτι τέτοιο» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, λίγο πριν αναχωρήσει για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.
Σε περίπτωση που τεθεί το ζήτημα αυτό στη Σύνοδο, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι «όχι». «Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων» συνέχισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων».
«Η πρόταση αυτή δεν παίρνει καν υπόψη τον χώρο. Τι είναι η Ελλάδα; 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο, είναι μια πόλη. Επίσης δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Μονάχα στην Ιορδανία υπάρχει ένας» επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα ενός τέτοιου camp» αλλά πολιτικό, κοινωνικό κ.λπ.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο ρεύμα των προσφύγων». Όπως εξήγησε, αυτό που έχει συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και έχει τύχει της αποδοχής της ΕΕ και του ΟΗΕ είναι το σχέδιο για τους δύο χώρους φιλοξενίας για 8.000 - 10.000 ανθρώπους ο καθένας, έναν στην Αττική και έναν στη Μακεδονία.
photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ