Εκλογες 2023

Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Ισχυρό ΚΚΕ με την εντολή του λαού

«Ακροδεξιά και φιλοναζιστικά κόμματα να τα στείλουμε όλα στον Θερμαϊκό»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές 2023: Από τον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για ένα ισχυρό ΚΚΕ με την εντολή του λαού, έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Σε λίγες ώρες από τώρα ο λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Όλα τα σημάδια, όλα τα μηνύματα που έχουμε, η μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, πριν της Πάτρας, χτες της Λαμίας, σήμερα της Θεσσαλονίκης, δείχνουν ότι τώρα ο λαός μας μπορεί να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ. Να ψηλώσει το μπόι του στην κάλπη, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό. Με μεγαλύτερο ποσοστό, με πιο πολλούς βουλευτές παντού» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.

«Και εδώ, στη Θεσσαλονίκη, ο λαός της πόλης να κάνει το βήμα και να εκλέξει ξανά μετά από 15 χρόνια δεύτερο βουλευτή στην α' εκλογική περιφέρεια της πόλης, να στείλει στον αγύριστο το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου, να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση για τον λαό και παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας» συνέχισε.

«Η προεκλογική περίοδος που προηγήθηκε απέδειξε πανηγυρικά όλα όσα ξέραμε. Λίγες μόνο μέρες μετά τις προηγούμενες εκλογές, με τον πιο επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε το κοινό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, μέσα από την έκθεση της Κομισιόν. Πρόγραμμα που επιβεβαίωσε ότι μαζί με τη «σταθερή» κυβέρνηση, θα υπάρχει και μια "συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση". Αποδείχθηκε επίσης με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από κόμματα κυριολεκτικά της «μίας χρήσης», που σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν ξέρεις πού θα βρίσκονται. Μαζικές αποχωρήσεις από την Πλεύση της Κωνσταντοπούλου, άλλη μία από το ΜέΡΑ του Βαρουφάκη, άλλοι ένας-δυο από την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, κόμματα που δεν ξέρεις ούτε τι υποψηφίους έχουν, ούτε τι πρόγραμμα πολλές φορές» πρόσθεσε.

«Κυρίως, όμως, ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών επιβεβαιώθηκε αυτό που ήξερε ο λαός. Ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή θα είναι εκεί». τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας:

«Το ΚΚΕ είπε στον λαό από την πρώτη στιγμή ότι το εκλογικό αποτέλεσμα γεννά νέες δυσκολίες, αλλά υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί μπορεί να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ και να τους αντιμετωπίσει. Αποδείξαμε ξανά ότι είμαστε οι μόνοι που μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό δεν τρομάζουμε! Και αυτό είναι εγγύηση για τον λαό για την επόμενη, δύσκολη μέρα, με την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Γιατί γνωρίζουμε ότι με το ΚΚΕ μπροστά, ο λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει.

Γιατί θα ηγηθούμε της εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, γι' αυτά που έχει ανάγκη και διεκδικεί ο λαός, οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Πεισμώνουμε. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό. Γιατί ξέρουμε ότι τίποτα δεν είναι ανίκητο, αμετακίνητο. Γιατί οι μόνες στιγμές που πραγματικά στριμώχτηκε, δυσκολεύτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία, ήταν όταν ο λαός βγήκε μπροστά με τους κομμουνιστές.

Στην πανδημία, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή, στις μεγάλες απεργίες, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολεμική εμπλοκή, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο που μπορεί να το εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, ότι θα τα βάλει με την πολιτική της ΕΕ, που έχει συνδιαμορφώσει και είναι έτοιμη να εφαρμόσει η ΝΔ και από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε για άλλη μια φορά και μπροστά στο τραγικό ναυάγιο ότι είναι τόσο δεσμευμένος με την πολιτική της ΕΕ, που δεν βρήκε μια λέξη για τις ευθύνες της. Και πώς, αλήθεια, να το κάνει; Όταν υπέγραψε τη συμφωνία με την Τουρκία; Όταν γιγάντωσε το σύγχρονο κολαστήριο της Μόρια; Όταν έφερε τη FRONTEX μέσα στο σπίτι μας για να ενισχύσει την πολιτική της καταστολής και το ΝΑΤO να κατσικωθεί στο Αιγαίο;

Γι’ αυτό λέμε ότι χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, πάλη για απελευθέρωση από τα δεσμά της, όπως αντίστοιχα και από την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ».

«Είναι πολύ σημαντικό όμως για τη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, μια πόλη ενός εκατομμυρίου, να έχει 3 βουλευτές το ΚΚΕ. Σκεφτείτε πόσες φορές θα χρειαστεί ο λαός της πόλης τα επόμενα χρόνια την παρουσία των βουλευτών του ΚΚΕ. Πόσες περισσότερες παρεμβάσεις θα γίνουν, αν κατάφεραν 2 μόνο βουλευτές να κάνουν πάνω από 600 τα προηγούμενα 4 χρόνια.

Αλλά και πόση σημασία θα έχει να στείλουν επιτέλους οι Θεσσαλονικείς στα σκουπίδια το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου, με τον συνεχή ρατσιστικό οχετό, μαζί με τις υπόλοιπες αντιδραστικές γκρούπες που εμφανίζονται να λειτουργούν σαν αίρεση, όπως η Νίκη, αλλά και τους φιλοναζί υποστηρικτές των καταδικασμένων δολοφόνων.

Κόμματα που δεν είναι απλά γραφικά, όπως άλλα, αλλά και επικίνδυνα. Γεμάτα από αντιεπιστημονικές θεωρίες, με ανατριχιαστικές θέσεις για “καταναγκαστική εργασία, όσων χρωστούν”, που καταλήγουν στην κρίσιμη στήριξη αντιλαϊκών μέτρων και πλήρη υποστήριξη της εργοδοσίας. Αυτά είναι τα ακροδεξιά και φιλοναζιστικά κόμματα. Να τα στείλουμε όλα στον Θερμαϊκό, να πνιγούν εκεί» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα: