- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Θα ήταν δίκαιο αν η Γερμανία, που έχει ωφεληθεί από τη νομισματική ένωση όσο σχεδόν καμία άλλη χώρα, έδινε και κάτι πίσω. Αλλά αυτό είναι άσχετο με την ελληνική εκτίμηση, ότι ισχύουν πολεμικές αποζημιώσεις και ότι ανέρχονται σε 287,7 δισεκ. ευρώ. Αυτό βρίσκω ότι είναι βλακώδης. Η Ελλάδα επιδιώκει μ΄ αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει την κρίση κρατικού χρέους που αντιμετωπίζει. Αυτό δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε με πολεμικές αποζημιώσεις.
Αυτά είπε σε συνέντευξή του ο κ. Πέτερ Γκάμπριελ, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και αντικαγκελάριος της Γερμανίας στην κυβέρνηση συνασπισμού της κ. Άνγκελας Μέρκελ.
Συμπλήρωσε ωστόσο: «Αν και με την Συμφωνία 2+4 υπάρχει επίσημη λήξη της συζήτησης για επανορθώσεις, δεν μπορούμε στη Γερμανία στο ορατό μέλλον να δώσουμε τέλος στη συζήτηση για τις ευθύνες που απορρέουν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
Άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν για το ζήτημα:
· Ο κ. Έκχαρτ Ρέμπεργκ, εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για δημοσιονομικά θέματα: «Το νούμερο των 278,7 δισεκατομμυρίων των δήθεν πολεμικών χρεών δεν μπορώ να το καταλάβω και δεν στέκει με κανέναν τρόπο. Το θέμα των επανορθώσεων για μας έχει κλείσει πολιτικά και νομικά. Αυτό ισχύει και για το λεγόμενο αναγκαστικό δάνειο»
· Ο κ. Μανουέλ Σάρατσιν και η κ. Ανέτε Γκροτ (Πράσινοι): «Είμαστε υπέρ της καταβολής του αναγκαστικού δανείου. Όλα τ΄ άλλα από κοινού και με συνεννόηση πρέπει να τεθούν σε Διεθνές Δικαστήριο. Η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε τουλάχιστον να συζητήσει με την ελληνική πλευρά. Το κατηγορηματικό ΄όχι΄ του Βερολίνου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραμείνει».