Nτόναλντ Tραμπ: Έρχεται κωλοτούμπα με τους δασμούς; Εξετάζεται μείωση στην Κίνα
Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο
Nτόναλντ Tραμπ: Έρχεται κωλοτούμπα με τους δασμούς; Εξετάζεται μείωση στην Κίνα
Η κυβέρνηση Τραμπ θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των δασμών στα εισαγόμενα κινεζικά αγαθά εν αναμονή συνομιλιών με το Πεκίνο, δήλωσε την Τετάρτη πηγή που γνωρίζει το θέμα, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε ενέργεια θα γίνει σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις και όχι μονομερώς.
Τα σχόλια της πηγής ακολούθησαν δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο.
Οι δασμοί της Κίνας θα μπορούσαν να μειωθούν μεταξύ 50% και 65%, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τότε που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο αύξησε τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές στο 145%. Ο Τραμπ δεν έχει λάβει κάποια απόφαση, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις παραμένουν ρευστές και πολλές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.
Την Τρίτη ο Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα σημειώσει πρόοδο με την Κίνα που θα μειώσει σημαντικά τους δασμούς στις εισαγωγές της, αλλά προειδοποίησε επίσης ότι «αν δεν κάνουν συμφωνία, θα ορίσουμε εμείς τη συμφωνία».
Ο Τραμπ δήλωσε ότι μια συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα «σημαντικά» χαμηλότερους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.
«Δεν θα είναι τόσο υψηλοί», δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για τους σημερινούς δασμούς. «Δεν θα είναι ούτε κατά διάνοια».
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει επίσης μια κλιμακωτή προσέγγιση παρόμοια με εκείνη που πρότεινε η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους: Επιβαρύνσεις 35% για είδη που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και τουλάχιστον 100% για είδη που θεωρούνται στρατηγικά για τα συμφέροντα της Αμερικής, είπαν ορισμένοι από τους ανθρώπους. Το εν λόγω νομοσχέδιο πρότεινε τη σταδιακή εισαγωγή αυτών των εισφορών σε διάστημα πέντε ετών.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε το Κίεβο
Περισσότερα από 12.000 περιστατικά καταγράφτηκαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.