- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αφαιρέσει από το Χάρβαρντ τα σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματά του
Ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφεραν πως το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σε ερώτηση αν ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει το αφορολόγητο καθεστώτος του πανεπιστημίου, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, απάντησε πως «όταν πρόκειται για το Χάρβαρντ, όπως είπα, ο πρόεδρος έχει γίνει ξεκάθαρος, πρέπει να ακολουθήσουν τον ομοσπονδιακό νόμο».
«Θέλει επίσης να δει το Χάρβαρντ να ζητάει συγγνώμη, και το Χάρβαρντ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τον εξωφρενικό αντισημιτισμό που έλαβε χώρα στην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου τους εναντίον Αμερικανών Εβραίων φοιτητών», πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αφαιρέσει από το Χάρβαρντ τα σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματά του. «Ίσως το Χάρβαρντ να πρέπει να χάσει το καθεστώς της φορολογικής εξαίρεσης και να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα, εάν συνεχίσει να υπερασπίζεται την πολιτική, ιδεολογική και εμπνευσμένη από/ή που υποστηρίζει την τρομοκρατία “τρέλα” του», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του, το Truth Social.
Το υπουργείο Παιδείας «πάγωσε» ήδη από χθες πολυετείς ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το ίδρυμα.
Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, που βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, διαθέτει μια τεράστια περιουσία άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επωφελείται από μια απαλλαγή από τις ομοσπονδιακές φορολογικές αρχές όπως και από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.
Το Χάρβαρντ, όπως άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια, υπήρξε θέατρο φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα και βρέθηκε στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου μετά την επιστροφή στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Ρεπουμπλικανός κατηγορεί το Χάρβαρντ και άλλα ιδρύματα ότι επιτρέπουν την ευημερία του αντισημιτισμού στους χώρους τους και η κυβέρνησή του τους ζήτησε να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων έναν «έλεγχο» των απόψεων των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδάλλως το ομοσπονδιακό κράτος θα διακόψει τις επιχορηγήσεις.
Το Χάρβαρντ, αντίθετα από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις αξιώσεις αυτές.