- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βόρεια Μακεδονία: Νέες συλλήψεις για την πυρκαγιά στο νυχτερινό κλαμπ - Στο στόχαστρο πρώην υπουργοί
Τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου άλλοι 200 τραυματίστηκαν
Βόρεια Μακεδονία: Νέο κύμα συλλήψεων για τη φονική πυρκαγιά σε νυχτερινό κλαμπ στο Κότσανι - Τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου άλλοι 200 τραυματίστηκαν
Σε νέα φάση εισέρχεται η έρευνα για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο νυχτερινό κλαμπ “Pulse” στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς η αστυνομία συνέλαβε ακόμη 23 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην παράνομη λειτουργία του καταστήματος. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, κόστισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους – οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας – και τραυμάτισε περίπου 200.
Οι νέες συλλήψεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των προφυλακισθέντων σε 56, καθώς είχαν ήδη προηγηθεί 33 προσαγωγές τις προηγούμενες εβδομάδες.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται τρεις πρώην υπουργοί Οικονομίας — ένας εκ των οποίων είναι σήμερα πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας στη Νορβηγία — καθώς και ο νυν και ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας. Ο τελευταίος κατέχει σήμερα το αξίωμα του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, υπεύθυνου για την εφαρμογή της Στρατηγικής Συμπερίληψης των Ρομά 2022-2030.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στο Κότσανι, ο οποίος θα αποφασίσει για την προσωρινή τους κράτηση.
Όλοι οι πρώην υπουργοί Οικονομίας που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής προέρχονται από το αλβανικό κόμμα DUI, της αντιπολίτευσης, υπό την ηγεσία του Αλί Αχμέτι. Ο μόνος πρώην υπουργός Οικονομίας που δεν συνελήφθη είναι ο νυν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο του 2024 και προέρχεται από τον κυβερνητικό συνασπισμό «VLEN».
Το Υπουργείο Οικονομίας είναι υπεύθυνο για την έκδοση των αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το κλαμπ “Pulse” λειτουργούσε με πλαστογραφημένη άδεια, αλλά με αυθεντική σφραγίδα του Υπουργείου.
Το κόμμα DUI κατήγγειλε τις συλλήψεις ως «άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των Αλβανών» της χώρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον υπουργό Εσωτερικών για στοχευμένη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και περιθωριοποίησης του αλβανικού στοιχείου. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα δήλωσε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του αλβανικού πληθυσμού και για την απόδοση δικαιοσύνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.