- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Τραμπ ανεβάζει στο 125% τους δασμούς στην Κίνα
Παράλληλα ανακοίνωσε «πάγωμα» των δασμών για 90 μέρες προς 75 χώρες
Ο Τραμπ ανεβάζει στο 125% τους δασμούς στην Κίνα και προχωρά σε «πάγωμα» των δασμών για 90 μέρες προς 75 χώρες
Τα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ θα επιβαρύνονται με δασμούς 125% με άμεση ισχύ, λέει ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Κάποια στιγμή, ελπίζω στο εγγύς μέλλον, η Κίνα θα συνειδητοποιήσει ότι οι μέρες της κοροϊδίας των ΗΠΑ, και άλλων χωρών, δεν είναι πλέον βιώσιμες ή αποδεκτές», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
Παράλληλα, ανακοίνωσε «πάγωμα» των δασμών για 90 μέρες προς 75 χώρες.
Στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε:
«Με βάση την έλλειψη σεβασμού που έχει δείξει η Κίνα στις παγκόσμιες αγορές, αυξάνω με το παρόν το Δασμό που επιβάλλεται στην Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο 125%, με άμεση ισχύ. Κάποια στιγμή, ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον, η Κίνα να συνειδητοποιήσει ότι οι μέρες που ξεριζώνουν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, δεν είναι πλέον βιώσιμες ή αποδεκτές. Αντίθετα, και με βάση το γεγονός ότι περισσότερες από 75 χώρες κάλεσαν εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εμπορίου, Υπουργείων Οικονομικών και του USTR, για να διαπραγματευτούν μια λύση στα θέματα που συζητούνται σχετικά με το εμπόριο, τους εμπορικούς φραγμούς, τους δασμούς, τη χειραγώγηση νομισμάτων και τη μη νομισματική επανάληψη των δασμών, με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, έχω εγκρίνει μια ΠΑΥΣΗ 90 ημερών και ένα ουσιαστικά μειωμένο αμοιβαίο δασμολόγιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά 10%, επίσης με άμεση ισχύ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».
Εν τω μεταξύ αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ, οι αγορές εμφάνισαν σημάδια ανάκαμψης, αφού ο Dow Jones, εκτοξεύτηκε αστραπιαία μετά το συντηρητικό rebound που είχε κάνει τις προηγούμενες ώρες.
Διαβάστε ακόμη >>> Γιατί θα αποτύχει η πολιτική Τραμπ;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.