- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Μασκ ζητάει από τον Τραμπ να παγώσει τους δασμούς 50% στην Κίνα
Το παράδειγμα με το μολύβι και η ομιλία του οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν
Ο Μασκ ζήτησε από τον Τραμπ να παγώσει τους δασμούς 50% στην Κίνα
Ο Έλον Μασκ ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει στην επιβολή δασμών 50% στην Κίνα μετά την αντίδραση του Πεκίνου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλον Μασκ είχε απευθείας συνομιλία με τον Τραμπ, η οποία, όμως, δεν κατέληξε όπως θα επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης της Tesla.
Χθες, Δευτέρα, ο Μασκ ανήρτησε στο Χ ένα βίντεο του οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν με τον περιβόητο pencil speech. Στο βίντεο αυτό ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος εξηγούσε πως το παγκόσμιο εμπόριο αποτελεί όφελος για όλους επικαλούμενος το παράδειγμα του μολυβιού, τα στοιχεία του οποίου παρασκευάζονται σε όλο τον κόσμο.
— Elon Musk (@elonmusk) April 7, 2025
Σύμφωνα με τον Φρίντμαν «δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που μπορεί να κατασκευάσει μόνος του ένα μολύβι. Το ξύλο έρχεται από ένα δέντρο που κόπηκε στην Ουάσινγκτον. Για να κόψει κάποιος το δέντρο χρειάστηκε ένα πριόνι για το οποίο απαιτήθηκε ατσάλι που με τη σειρά του ήρθε από σιδηρομεταλλεύματα. Ο γραφίτης ήρθε από ορυχεία στη Νότια Αφρική και η γόμα από ένα δέντρο στην Ασία που εισήχθη από τη νότια Αμερική με τη βοήθεια επιχειρηματιών και της βρετανικής κυβέρνησης».
Το Σαββατοκύριακο, δε, ο Μασκ έβαλε στο στόχαστρό του τον σύμβουλο του Τραμπ, Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος θεωρείται αρχιτέκτονας του σχεδίου επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ. Σχολιάζοντας ένα βίντεο με τον Ναβάρο να εξηγεί τη λογική των δασμών, ο Μασκ έγραψε «ένα PhD στην οικονομία από το Χάρβαρντ είναι κακό πράγμα, όχι καλό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.