Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στην Ουάσινγκτον και σε όλη την Αμερική
Πάνω από 500.000 άτομα αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους


ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ αναμένονται το Σάββατο στην Ουάσινγκτον και σε όλη την Αμερική - Πάνω από 500.000 άτομα σε όλη τη χώρα
Οργανώσεις με προοδευτικό και αριστερό προσανατολισμό αναφέρουν ότι πάνω από 500.000 άτομα αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους το Σάββατο, διαδηλώνοντας στην Ουάσινγκτον, στη Φλόριντα και σε πολλές άλλες περιοχές των ΗΠΑ, ενάντια στη «αυταρχική υπέρβαση εξουσίας» και την "ατζέντα υποστηριζόμενη από δισεκατομμυριούχους" του Ντόναλντ Τραμπ.
Η οργάνωση MoveOn, μία από τις βασικές δυνάμεις πίσω από την κινητοποίηση “Hands Off”, μαζί με δεκάδες εργατικά, περιβαλλοντικά και προοδευτικά κινήματα, ανακοίνωσε ότι πάνω από 1.000 διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζονται σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτειακών πρωτευουσών.
Ο Έζρα Λέβιν, συνιδρυτής της οργάνωσης Indivisible, η οποία συμμετέχει στη διοργάνωση, δήλωσε σε πρόσφατη οργανωτική κλήση: «Αυτό διαμορφώνεται ως η μεγαλύτερη μονοήμερη διαδήλωση των τελευταίων ετών στην αμερικανική ιστορία».
Συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον με πολιτικούς ομιλητές
Η μεγαλύτερη εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο National Mall της Ουάσινγκτον, όπου θα απευθύνουν λόγο στους συγκεντρωμένους μέλη του Κογκρέσου, ανάμεσά τους οι Τζέιμι Ράσκιν (Μέριλαντ), Μάξγουελ Φροστ (Φλόριντα) και Ίλχαν Όμαρ (Μινεσότα), όλοι Δημοκρατικοί.
Στην επίσημη ιστοσελίδα των διαδηλώσεων αναφέρεται: «Πρόκειται για μία πανεθνική κινητοποίηση με στόχο να σταματήσει η πιο απροκάλυπτη αρπαγή εξουσίας της σύγχρονης ιστορίας».
Και προστίθεται: «Ο Τραμπ, ο Μασκ και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι τους οργανώνουν μια γενικευμένη επίθεση κατά της κυβέρνησής μας, της οικονομίας και των βασικών μας δικαιωμάτων – με τη συνενοχή του Κογκρέσου σε κάθε βήμα. Θέλουν να διαλύσουν την Αμερική για ανταλλακτικά – να κλείσουν τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης, να απολύσουν βασικούς εργαζόμενους, να καταργήσουν τις προστασίες καταναλωτών και να διαλύσουν το Medicaid – όλα αυτά για να χρηματοδοτήσουν την φορολογική απάτη των δισεκατομμυριούχων. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, δεν θα έχει μείνει τίποτα να σωθεί».
Οικονομικές επιπτώσεις και αντιδράσεις
Οι διαδηλώσεις έρχονται μετά από πτώση του χρηματιστηρίου, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης του Ντόναλντ Τραμπ την 1η Απριλίου για νέους δασμούς στις εισαγωγές.
Παρά τις οικονομικές συνέπειες, ο Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή: «Οι πολιτικές μου δεν θα αλλάξουν ποτέ».
Χαμηλό ρεκόρ στην αποδοχή του Τραμπ
Η δημοτικότητα του Τραμπ αυτή την εβδομάδα έπεσε στο 43%, η χαμηλότερη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Μετά την εκλογή του Τραμπ το 2016, τουλάχιστον 470.000 άνθρωποι – τριπλάσιος αριθμός από το πλήθος που παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του – συμμετείχαν στη Διαδήλωση των Γυναικών στην Ουάσινγκτον. Εκατομμύρια άλλοι συμμετείχαν σε πορείες σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μονοήμερη διαδήλωση στην ιστορία των ΗΠΑ.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μάχη για τη Δημοκρατία στους δρόμους της Αμερικής πήρε σάρκα και οστά όταν χιλιάδες πολίτες σε τουλάχιστον 1.200 σημεία των ΗΠΑ διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ
«Εκτιμώ τα σχόλιά του, μπορεί να γίνει συμφωνία με την ΕΕ»
Ιστορική προαναγγελία από τον Γάλλο πρόεδρο
Αναμένεται η αυριανή αντίδραση των ευρωπαϊκών και ασιατικών δεικτών
Oι Γερουσιαστές φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη
To Πεκίνο διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση
Παράλληλα ανακοίνωσε «πάγωμα» των δασμών για 90 μέρες προς 75 χώρες
Έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη
Ο εμπορικός πόλεμος περνά στη φάση των συνομιλιών
Σχέδιο έκθεσης κάνει λόγο για θεμελιώδεις δημοκρατικές ελλείψεις
Η Ουάσινγκτον δεν είναι πλέον ασφαλής ταξιδιωτική επιλογή, υποστηρίζει το Πεκίνο
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι είναι η «ώρα της πραγματικής οικονομίας»
Πακέτα αξίας κάτω των 800 δολαρίων απολάμβαναν την εξαίρεση «de minimis» από τους πρόσθετους δασμούς
Οι αστυνομικοί κατέγραψαν δεκάδες παραβάσεις
Δυο μήνες μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου
Τα αντίμετρα μπορούν να ανασταλούν ανά πάσα στιγμή, εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν σε δίκαιες διαπραγματεύσεις
Από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ μετά την απάντηση της Κίνας με δασμούς 84%
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη στιγμή «εξαιρετική»
Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.