- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
F-35: Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα
Η Άγκυρα βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων
F-35: Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα
«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και συνεχίζουμε να αναζητούμε πιθανές ευκαιρίες για την ενίσχυση της σχέσης μας σε μια σειρά τομέων», σημειώνει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με το ενδεχόμενο της επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα Hellas Journal για το πρόσφατο ρεπορτάζ του Fox News, το οποίο είχε αποκαλύψει ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής μέσω Κυρώσεων (CAATSA) στην Τουρκία. Μια πιθανή άρση των κυρώσεων θα μπορούσε να ανοίξει άμεσα τον δρόμο για την επανένταξη της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κλήθηκε να απαντήσει για τους λόγους για τους οποίους η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να επεξεργάζεται σοβαρά μια τέτοια κίνηση τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει ακόμα και μετά την ένταξη της στις κυρώσεις CAATSA να είναι βασικός υποστηρικτής τρομοκρατικών ομάδων όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ.
Όπως αναφέρει η πλήρης απάντηση του εκπρόσωπου, «δεν πρόκειται να σχολιάσουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες των συζητήσεών μας με την Τουρκία για αυτό το θέμα. Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και συνεχίζουμε να αναζητούμε πιθανές ευκαιρίες για την ενίσχυση της σχέσης μας σε μια σειρά τομέων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δήλωση είναι διαφορετική από την πάγια απάντηση που μέχρι πριν από μια εβδομάδα έδινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε αυτή τη πάγια απάντηση του αμερικανικού υπουργείου αναφερόταν ότι «οι απαιτήσεις της Τουρκίας για τη προμήθεια των F-35 είναι γνωστές και η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει. Η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ παραμένει κρίσιμη προτεραιότητα των ΗΠΑ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.