- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τραμπ: Η Ρωσία θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όμως κωλυσιεργεί
Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ: Τι είπε για την Ρωσία και το αν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Newsmax χθες Τρίτη πως η Ρωσία θέλει να τελειώσει ο πόλεμος με την Ουκρανία, ωστόσο αναγνώρισε πως η Μόσχα πιθανόν κωλυσιεργεί.
«Νομίζω πως η Ρωσία θέλει να δει να τελειώνει αυτό, αλλά θα μπορούσε επίσης (να αληθεύει) πως σέρνει τα πόδια της», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Το πολύ προσωπικό δώρο που έκανε ο Πούτιν στον Τραμπ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ένα «πολύ προσωπικό δώρο», δίνοντάς το στον απεσταλμένο του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν είπε τι ήταν το δώρο, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουίτκοφ είπε ότι πρόκειται για πορτραίτο του Τραμπ που ζωγράφισε ένας Ρώσος επιφανής καλλιτέχνης.
Ο Πεσκόφ τόνισε ότι δεν θα δοθούν περαιτέρω επίσημες πληροφορίες για το δώρο, καθώς αυτό ήταν προσωπικού χαρακτήρα, εκτός αν ο Πούτιν αποφασίσει να δώσει ο ίδιος περισσότερες λεπτομέρειες.
Όταν ο Πούτιν προσευχήθηκε για τον Τραμπ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στον ακροδεξιό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, ο Γουίτκοφ δήλωσε ότι ο Πούτιν του είπε κατά τη συνάντησή τους πριν περίπου δέκα μέρες ότι προσευχήθηκε για τον Τραμπ όταν ο τελευταίος γλίτωσε για μερικά εκατοστά από απόπειρα δολοφονίας του σε προεκλογική εμφάνιση του τον Ιούλιο του 2024.
Ο Πούτιν «μου αφηγήθηκε μια ιστορία… για το πώς όταν ο πρόεδρος πυροβολήθηκε, πήγε στην τοπική του εκκλησία και συναντήθηκε με τον ιερέα του και προσευχήθηκε για τον πρόεδρο», είπε ο Γουίτκοφ. Ο Πούτιν το έκανε «όχι επειδή... (ο Τραμπ) ενδεχομένως να γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά επειδή είχε φιλία μαζί του και προσευχόταν για τον φίλο του».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι υπάρχει επιθυμία και ετοιμότητα τόσο στη Ρωσία όσο και στις ΗΠΑ να σημειωθεί πρόοδος στην πορεία προς μια ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό αφορά διάφορες πτυχές, που θα συζητηθούν στις διαπραγματεύσεις στο Ριάντ μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών εκπροσώπων, είπε.
Οι συνομιλίες, όπως ανέφερε, επικεντρώνονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα, ειδικά για τις ουκρανικές μεταφορές σιτηρών. Η Ρωσία ακύρωσε την προηγούμενη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας με την αιτιολογία ότι παραβιάζονταν τα συμφέροντά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε το Κίεβο
Περισσότερα από 12.000 περιστατικά καταγράφτηκαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών
Στον πρόεδρο υποβλήθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια ερωτήσεις, οι οποίες ταξινομήθηκαν με τη βοήθεια της ΑΙ
Όμως αντιμετώπισαν τον λιμό περίπου το ένα τέταρτο των Παλαιστινίων στη Γάζα
Οι υπάλληλοί ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια
Με αντίποινα προειδοποιεί ο Πούτιν
Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει πως δεν χρειάζεται έγκριση από το Κογκρέσο για στρατιωτικά πλήγματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.