- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τραμπ: Η Ρωσία θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όμως κωλυσιεργεί
Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος


Ντόναλντ Τραμπ: Τι είπε για την Ρωσία και το αν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Newsmax χθες Τρίτη πως η Ρωσία θέλει να τελειώσει ο πόλεμος με την Ουκρανία, ωστόσο αναγνώρισε πως η Μόσχα πιθανόν κωλυσιεργεί.
«Νομίζω πως η Ρωσία θέλει να δει να τελειώνει αυτό, αλλά θα μπορούσε επίσης (να αληθεύει) πως σέρνει τα πόδια της», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Το πολύ προσωπικό δώρο που έκανε ο Πούτιν στον Τραμπ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ένα «πολύ προσωπικό δώρο», δίνοντάς το στον απεσταλμένο του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν είπε τι ήταν το δώρο, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουίτκοφ είπε ότι πρόκειται για πορτραίτο του Τραμπ που ζωγράφισε ένας Ρώσος επιφανής καλλιτέχνης.
Ο Πεσκόφ τόνισε ότι δεν θα δοθούν περαιτέρω επίσημες πληροφορίες για το δώρο, καθώς αυτό ήταν προσωπικού χαρακτήρα, εκτός αν ο Πούτιν αποφασίσει να δώσει ο ίδιος περισσότερες λεπτομέρειες.
Όταν ο Πούτιν προσευχήθηκε για τον Τραμπ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στον ακροδεξιό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, ο Γουίτκοφ δήλωσε ότι ο Πούτιν του είπε κατά τη συνάντησή τους πριν περίπου δέκα μέρες ότι προσευχήθηκε για τον Τραμπ όταν ο τελευταίος γλίτωσε για μερικά εκατοστά από απόπειρα δολοφονίας του σε προεκλογική εμφάνιση του τον Ιούλιο του 2024.
Ο Πούτιν «μου αφηγήθηκε μια ιστορία… για το πώς όταν ο πρόεδρος πυροβολήθηκε, πήγε στην τοπική του εκκλησία και συναντήθηκε με τον ιερέα του και προσευχήθηκε για τον πρόεδρο», είπε ο Γουίτκοφ. Ο Πούτιν το έκανε «όχι επειδή... (ο Τραμπ) ενδεχομένως να γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά επειδή είχε φιλία μαζί του και προσευχόταν για τον φίλο του».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι υπάρχει επιθυμία και ετοιμότητα τόσο στη Ρωσία όσο και στις ΗΠΑ να σημειωθεί πρόοδος στην πορεία προς μια ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό αφορά διάφορες πτυχές, που θα συζητηθούν στις διαπραγματεύσεις στο Ριάντ μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών εκπροσώπων, είπε.
Οι συνομιλίες, όπως ανέφερε, επικεντρώνονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα, ειδικά για τις ουκρανικές μεταφορές σιτηρών. Η Ρωσία ακύρωσε την προηγούμενη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας με την αιτιολογία ότι παραβιάζονταν τα συμφέροντά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 29 νεκρούς και 40 τραυματίες
Χιλιάδες νεκροί και εκτεταμένες ζημιές σε ολόκληρη την περιοχή
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη» και «κυβέρνηση παραιτήσου»
Συγκλονιστικές στιγμές στα ερείπια
Η τεταμένη σχέση του ηθοποιού με τα παιδιά του και οι λεπτομέρειες της κηδείας που φαίνεται ότι δεν έχουν ρυθμιστεί
«Η σκηνή θύμιζε τη σύλληψη τρομοκράτη και όχι του εκλεγμένου δημάρχου» περιγράφει ο Ιμάμογλου
H λαμπρή ιστορία των 153 χρόνων ζωής του
Δείτε τη φωτογραφία από το event
Εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ξεπεράσει τις 10.000
Η Σουηδία ζήτησε από τον Τούρκο πρεσβευτή στη Στοκχόλμη εξηγήσεις
Η κούκλα προέρχεται από την προσωπική συλλογή του Ιταλού καλλιτέχνη Κάρλο Ραμπάλντι
Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει διαρκώς
Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν διαφθορά
Στόχευση η Ουκρανία και τα χρήματα των Ευρωπαίων
Οι ανησυχίες για τον τριήμερο γάμο έρχονται μια δεκαετία αφότου οι Κλούνεϊ έφεραν την πόλη...σε ακινησία
O ανώτερος συνεργάτης του Washington Institute στέκεται στον ρόλο των αγορών
Το ταξίδι του αντιπροέδρου έρχεται εν μέσω αντιδράσεων
Τι λένε τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης
«Υπάρχει μια πιθανότητα 30% να έχουμε 50.000 μέχρι 100.000 νεκρούς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.