- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Νέα ανάρτηση Ιμάμογλου από τη φυλακή - Όταν έρθουμε στην εξουσία, δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε
Μία νέα ανάρτηση από τη φυλακή έκανε ο Εκρέμ Ιμάμογλου εκτοξεύοντας πυρά κατά της διακυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κρατείται στις διαβόητες φυλακές της Σηλυβρίας, έστειλε εκ νέου μήνυμα αντίστασης, μετά το μπαράζ διώξεων και καταστολής του καθεστώτος Ερντογάν.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, κεντρικός πολιτικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου, έλαβε περισσότερες από 15 εκατομμύρια ψήφους σε κάλπη που έστησε το αντιπολιτευτικό κόμμα CHP. Στο τελευταίο του μήνυμα από τη φυλακή σε μορφή ανάρτησης στην πλατφόρμα X αναφέρει:
«Αντιμετωπίζω μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην πολιτική μας ιστορία. Φυσικά, θα αγωνιστούμε κατά του πραξικοπήματος της 19ης Μαρτίου χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο. Ωστόσο, ακόμη και με αυτό το πραξικόπημα, δεν μπορώ να συναινέσω σε προσβολές που εκτοξεύονται στις μητέρες μας, τις οποίες θεωρώ ευλογημένες όπως το ψωμί, το νερό και ο αέρας. Καταδικάζω με όλη μου την καρδιά και τις προσβολές κατά της μητέρας του Προέδρου. Με την ευκαιρία αυτή, της εύχομαι και πάλι έλεος από τον Παντοδύναμο.
Καλώ επίσης το γραφείο του εισαγγελέα να αναλάβει καθήκον σχετικά με εκείνους που εκμεταλλεύονται την παραμονή μας στη φυλακή και κάνουν ανήθικες αναρτήσεις για τη μητέρα μου, τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου. Αυτοί που ανοίγουν αυτεπάγγελτα και με φαστ τρακ έρευνες για κάθε θέμα, ψάχνουν να βρουν ένα μέρος για να βάλουν το κεφάλι τους όταν πρόκειται για την οικογένειά μας.
Όταν έρθουμε στην εξουσία, δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε εσείς. Η δικαιοσύνη θα είναι η εγγύηση για όλους, ο νόμος θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας για όλους, κανείς δεν θα μπορεί να βάλει χέρι στην περιουσία, την τιμή, την τιμή και την αξιοπρέπεια κανενός».
Ποιες είναι οι φυλακές όπου κρατείται ο Ιμάμογλου
Οι φυλακές Σηλυβρίας, οι οποίες από το 2022 έχουν μετονομαστεί σε φυλακές Μαρμαρά, είναι γνωστές για τον αυστηρό τους έλεγχο και για το γεγονός ότι είναι ο τόπος κράτησης προσώπων που συνδέονται με πολιτικά σκάνδαλα και αντιφρονούντες κατά του καθεστώτος, ενώ θεωρούνται οι μεγαλύτερες φυλακές στην Ευρώπη. Η περιβόητη υπόθεση Εργκένεκον και οι δίκες της έχουν συνδεθεί με αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα, το οποίο έχει επηρεάσει βαθιά την τουρκική πολιτική ζωή.
Η φράση «κάνει κρύο στη Σηλυβρία» έχει γίνει συνώνυμο της λογοκρισίας και της καταστολής στην Τουρκία, κάτι που δείχνει πόσο φορτισμένο είναι το κλίμα γύρω από αυτή την περιοχή και το καθεστώς που την περιβάλλει. Στο μεταξύ, ο Ιμάμογλου ενδέχεται να παραμείνει στη φυλακή για έως δύο χρόνια χωρίς δίκη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας και του κατηγορητηρίου.