Κοσμος

Στο δικαστήριο αυτή την ώρα ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Αν απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία εκπίπτει και του αξιώματος του δημάρχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο δικαστήριο αυτήν την ώρα ο Εκρέμ Ιμάμογλου
© EPA/ERDEM SAHIN

Στο δικαστήριο αυτή την ώρα ο Εκρέμ Ιμάμογλου - Αν απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία εκπίπτει και του αξιώματος του δημάρχου

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που συνελήφθη την Τετάρτη για «διαφθορά» και «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης», έφτασε σήμερα στο δικαστήριο Καγκλαγιάν, στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για τη συνέχεια που θα δοθεί στην προφυλάκιση του δημάρχου, ο οποίος είναι ο βασικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν απαγγελθούν κατηγορίες στον Εκρέμ Ιμάμογλου τότε κινδυνεύει με άμεση έκπτωση από το αξίωμά του, οπότε και το Υπουργείο Εσωτερικών θα ορίσει δικό του τοποτηρητή για τον Δήμο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αρνήθηκε τις κατηγορίες για τρομοκρατία που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο όπως αναφέρει το Reuters.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το δικαστήριο είναι τεράστια και όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.