Τα χρήματα που θα πάρουν οι αστροναύτες που έμειναν στο Διάστημα 9 μήνες αντί 8 μέρες
Θα λάβουν αποζήμιωση για την ταλαιπωρία, όχι όμως και για τις υπερωρίες τους


Πόσα χρήματα θα πάρουν οι αστροναύτες που έμειναν στο Διάστημα 9 μήνες αντί για 8 μέρες
Οι αστροναύτες που επέστρεψαν επιτέλους στη Γη μετά από παραμονή 9 μηνών στο Διάστημα - ενώ ήταν προγραμματισμένο να μείνουν εκεί μόλις 8 ημέρες - είναι πιθανό να πάρουν κάποια επιπλέον χρήματα από τη NASA, αφού το εβδομαδιαίο ταξίδι εργασίας τους μετατράπηκε σε ένα έπος διαστημικής οδύσσειας - αλλά όχι τόσα πολλά όσα ίσως νομίζετε.
Oι Μπάρι Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς επέστρεψαν με δραματικό τρόπο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αφού ξεκίνησαν για μια οκταήμερη δοκιμαστική πτήση με το νέο διαστημόπλοιο Starliner της Boeing τον περασμένο Ιούνιο.
Αφού πέρασαν συνολικά 286 ημέρες στο διάστημα - 278 ημέρες περισσότερο από το προβλεπόμενο - οι δύο αστροναύτες θα αποζημιωθούν τώρα ενδεχομένως για την ταλαιπωρία της παρατεταμένης αποστολής τους, σύμφωνα με έναν πρώην αστροναύτη της NASA.
Πόσα χρήματα περίπου θα πάρουν ως αποζημίωση οι δύο αστροναύτες
Ο πρώην αστροναύτης Cady Coleman δήλωσε στην Washingtonian ότι ο μισθός ενός αστροναύτη είναι δομημένος διαφορετικά από την παραδοσιακή αμοιβή υπερωριών - και πληρώνονται όπως όλοι οι άλλοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι σε ένα επαγγελματικό ταξίδι.
«Για μένα, ήταν περίπου 4 δολάρια την ημέρα», είπε - αυτό ήταν το 2010. Δεν είναι σαφές ποιο είναι το ποσοστό σήμερα για τους αστροναύτες στο διάστημα, αλλά το ομοσπονδιακό επίδομα ταξιδιού είναι 178 δολάρια ανά ημέρα.
Ο Κόλμαν πρόσθεσε: «Υπάρχει κάποιο μικρό χρηματικό ποσό ανά ημέρα για τα παρεπόμενα που καταλήγουν να είναι νομικά υποχρεωμένοι να σας πληρώσουν», αναφερόμενος στη διαμονή και το φαγητό.
Με βάση την εμπειρία της Κόλμαν, όταν κατέληξε με 636 δολάρια σε παρεπόμενες αμοιβές από μια αποστολή 159 ημερών το 2010, οι Γουίλιαμς και Γουίλμορ θα μπορούσαν να αναμένουν ότι θα κερδίσουν περίπου 1.148 δολάρια ο καθένας επιπλέον του μισθού τους.
Αν παίρνουν το υψηλότερο ποσοστό ημερήσιας αποζημίωσης για τα ταξίδια, θα πληρώνονταν επιπλέον 51.000 δολάρια ο καθένας. Ο βασικός μισθός τους κυμαίνεται μεταξύ 125.000 και 163.000 δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με την κατάταξή τους στην κατηγορία GS-15 - την υψηλότερη βαθμίδα στο γενικό μισθολόγιο των ΗΠΑ.
Με την αποζημίωση, ο μισθός τους θα μπορούσε να κυμανθεί από 94.998 έως 123.152 δολάρια.
«Παίρνουν τον κανονικό τους μισθό, χωρίς υπερωρίες, και η NASA φροντίζει για τη μεταφορά, τη διαμονή και το φαγητό». Να σημειωθεί ότι ο Νιλ Άρμστρονγκ έλαβε μισθό 27.401 δολάρια και ήταν ο υψηλότερα αμειβόμενος από όσους επέβαιναν στην πτήση Apollo 11 το 1969, σύμφωνα με τη Boston Herald
Αν και άλλοι αστροναύτες έχουν καταγράψει μεγαλύτερες διαστημικές πτήσεις κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, κανένας δεν είχε να αντιμετωπίσει τόση αβεβαιότητα - ή να δει τη διάρκεια της αποστολής του να διευρύνεται τόσο πολύ.
Με στοιχεία από New York Post
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα δεν έχει χρόνο για τους θεατρινισμούς της αντιπολίτευσης», λέει ο Ερντογάν
Ζητά από τη Δικαιοσύνη ο 15χρονος να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας
Πότε αναμένεται να ανοίξει ξανά
Είχε προαναγγείλει την κίνηση αυτή - Οι νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει
Τη Δευτέρα νέες συνομιλίες σύμφωνα με τον Ζελένσκι
Για 11 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα ακουγόντουσαν ισχυροί κρότοι
Η ΕΕ διατηρεί την προσέγγισή της «ειρήνη μέσω της ισχύος»
Φέρεται να γνώριζε πως το νυχτερινό κλαμπ λειτουργούσε παράνομα για δέκα χρόνια
«Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με θεατρινισμούς»
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου
Πώς δρούσε ανενόχλητος από το 2010 μέχρι το 2021
«Αυτός ο χρόνος στο διάστημα είναι συντριπτικός» - Πέρασαν 286 ημέρες στο διάστημα
Κλινική στη Σάντα Φε διαψεύδει τις εκτιμήσεις της αστυνομίας - Νέα ερωτήματα
Οργή στην κοινή γνώμη - Προγραμματίζονται επιπλέον διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση
Βίβιαν Τζένα Γουίλσον: «Ο πατέρας μου είναι μέρος μιας καρτουνίστικα κακής κυβέρνησης»
Η γνωστή τραγουδίστρια ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την Αίγινα που ρώτησε τους κατοίκους αν πωλούνται βίλες
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός άσκησε ξανά βέτο
Μια χώρα σε πένθος, ένα «γιατί» και οργή για τους 59 νεκρούς
Ζητά «η Δικαιοσύνη να αντιταχθεί στην αδικία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.