Υπάλληλος - φάντασμα έλειπε για έξι χρόνια από τη δουλειά του και πληρωνόταν κανονικά
Η απάτη έγινε γνωστή όταν τον αναζήτησαν για να του δώσουν... βραβείο


Υπάλληλος - φάντασμα έλειπε για έξι χρόνια από τη δουλειά του και πληρωνόταν κανονικά - Η απάτη έγινε γνωστή όταν τον αναζήτησαν για να του δώσουν... βραβείο
Θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο κάποιας ταινίας, όμως, σύμφωνα με την Daily Mail η ιστορία ενός 69χρονου υπαλλήλου στην Ισπανία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο Ζοακίν Γκαρθία εργαζόταν ως μηχανικός σε εταιρεία, όταν του ανατέθηκε να επιβλέπει μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην πόλη του Κάντιθ. Όταν μία ημέρα αποφάσισε να απέχει από τη δουλειά του κανείς δεν αντιλήφθηκε την απουσία του. Μάλιστα, χάρη σε μια σύγχυση μεταξύ των δύο τμημάτων στα οποία απασχολούνταν, εξακολουθούσε να λαμβάνει ολόκληρο τον μισθό του, παρά το γεγονός ότι δεν πατούσε στη δουλειά του.
Ο 69χρονος αποτελούσε «υπάλληλο φάντασμα», όμως, η εταιρεία άργησε περίπου έξι χρόνια να ανακαλύψει τι είχε συμβεί. Όλο ήρθαν στο φως την ημέρα που κλήθηκε να λάβει βραβείο για τη μακροχρόνια προσφορά του στην εταιρεία και πιο συγκεκριμένα στην 20ή επέτειο της συνεργασίας του με την εταιρεία.
Τι υποστήριξε ο «υπάλληλος φάντασμα» για την απουσία του από το γραφείο
Ο 69χρονος υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν εξαιτίας του bullying που δεχόταν από συναδέλφους του. Έλειψε από το εργοστάσιο για λίγες μέρες και όταν γύρισε, διαπίστωσε ότι «δεν υπήρχε δουλειά να γίνει». Αντί να διαμαρτυρηθεί, κάτι που πίστευε ότι θα τον εμπόδιζε να βρει άλλη δουλειά, ο Γκαρσία, απλά, σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Τα δύο τμήματα για τα οποία εργαζόταν υπέθεταν ότι το άλλο επόπτευε τα καθήκοντά του: το διοικητικό συμβούλιο ύδρευσης πίστευε ότι η εργασία του Γκαρθία ήταν αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ το δημοτικό συμβούλιο νόμιζε ότι ο μηχανικός εργαζόταν για την υπηρεσία ύδρευσης. Ο κ. Γκαρθία εκμεταλλεύτηκε αυτό το μπέρδεμα και έμεινε στο σπίτι, κάνοντας πράγματα που τον ευχαριστούσαν και εξασκώντας τα χόμπι του. Για έξι ολόκληρα χρόνια, η απουσία του περνούσε απαρατήρητη.
Μόνον όταν κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο, ένας συνάδελφός του, το γραφείο του οποίου ήταν απέναντι από το δικό του, είπε ότι δεν είχε δει τον συνάδελφό του για πολλά χρόνια. «Αναρωτήθηκα αν δούλευε ακόμα εδώ, είχε συνταξιοδοτηθεί, είχε πεθάνει; Αλλά η μισθοδοσία έδειξε ότι έπαιρνε ακόμη μισθό», είπε ο κ. Blas Fernández στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. «Όταν του τηλεφώνησα και τον ρώτησα, δεν ήξερε τι να πει», πρόσθεσε.
Όταν αποκαλύφθηκε το κόλπο του, η εταιρεία κινήθηκε νομικά εναντίον του. Μάλιστα, του επιβλήθηκε να πληρώσει 21.000 λίρες ισοδύναμο με την εργασία ενός έτους μαζί με τους φόρους. Ο Γκαρθία ανέφερε υποτιθέμενες περιπτώσεις εκφοβισμού στην εργασία του και ισχυρίστηκε ότι πήγαινε στο γραφείο αλλά όχι κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες κάθε μέρα. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο μηχανικός δεν είχε απασχοληθεί στο γραφείο του για «τουλάχιστον έξι χρόνια» και δεν έκανε «καμία απολύτως δουλειά» για τα τελευταία χρόνια πριν από τη συνταξιοδότησή του.
Η νέα τάση στον χώρο εργασίας
Η ιστορία του 2016 ήρθε ξανά στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα, καθώς εμφανίστηκε μια ανησυχητική νέα τάση στον χώρο εργασίας μεταξύ των εργαζομένων της Gen Z: η «κάλυψη εργασιών», δηλαδή, το να προσποιείται κάποιος ότι εργάζεται, ενώ στην πραγματικότητα κάνει διάφορες άλλες δραστηριότητες, ενώ δείχνει απασχολημένος με τη δουλειά.
Αν ασχολείται με εργασίες, όπως η πληκτρολόγηση, η χρήση AirPods ή το γρήγορο περπάτημα, μπορεί να φαίνεται παραγωγικός - ενώ στην ουσία δεν επιτυγχάνει τίποτα. Η νέα γενιά προσπαθεί να βρει τρόπους για να δουλεύει ελάχιστα, λένε πολλοί εργοδότες, και παίρνουν άδεια για πολλούς μήνες. Οι περισσότεροι εργοδότες έχουν σταματήσει την υβριδική εργασία. Η Amazon για παράδειγμα ανακοίνωσε ότι όλο το προσωπικό πρέπει να επιστρέψει στο γραφείο (RTO) και να εργάζεται εκεί πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ανέφερε ότι εννέα στους δέκα Βρετανούς εργαζομένους αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο γραφείο, καθώς η εποχή της εργασίας από το σπίτι πεθαίνει.
Πολλά μέλη του Gen Z εργάζονται για πρώτη φορά με πλήρη απασχόληση - αφού ξεκίνησαν την εταιρική τους σταδιοδρομία κατά τη διάρκεια του Covid. Και για κάποιους, φαίνεται ότι ήταν πολύ δύσκολο να δουλέψουν με πλήρες ωράριο και έκαναν ακραίες προσπάθειες για να αποφύγουν μια ολοήμερη δουλειά καθισμένοι σε ένα γραφείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα brands δεν ήθελαν πλέον απλώς να αγαπιούνται — απαιτούσαν υποστήριξη. Δεν παρουσιάζονταν ως επιχειρήσεις, αλλά ως κινήματα.
Φέρεται να μοιράστηκε πληροφορίες για πλήγμα στην Υεμένη
Ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου επικρίνει τις συμφωνίες σε βάρος του Πεκίνου
Η ανάρτησή του στο Truth Social
Το χρονικό του συμβάντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανάρτησή του στο Truth Social
Πώς συνέβη η τραγωδία στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι
Οι ευχές στους πιστούς
Γιατί η χρονική συγκυρία ενισχύει τον σκεπτικισμό
«Είμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις μακάβριες, ωμές φωτογραφίες», δηλώνει η Κέρι
Συγκεντρώσεις έξω από αντιπροσωπείες της Tesla
Ο Ερντογάν δεν έχει καταφέρει να κλείσει το πολιτικό ρήγμα - το αντίθετο
Σε αντίθεση, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη - ακόμη κι αν αυτό δεν τους αρέσει
Κι ενώ οι κολακείες δίνουν και παίρνουν, κάποιοι αρχίζουν να συγκρίνουν τις ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα
«Παίζει με τις ανθρώπινες ζωές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.