Βόρεια Μακεδονία: Με πλαστή άδεια λειτουργούσε το κλαμπ - Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Στο πένθος η χώρα για τα 59 θύματα - Ποια η κατάσταση των τραυματιών


Βόρεια Μακεδονία: Με πλαστή άδεια λειτουργούσε το κλαμπ - Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - Στο πένθος η χώρα για τα 59 θύματα - Ποια η κατάσταση των τραυματιών
Η Βόρεια Μακεδονία θρηνεί για τον θάνατο 59 ανθρώπων μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κλαμπ που λειτουργούσε χωρίς άδεια στο Κότσανι. Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για την τραγωδία διαδέχονται η μία την άλλη.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη και οργή εδώ στην πόλη αυτή όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τους 59 νεκρούς από την πυρκαγιά στο νυχτερινό κλαμπ της πόλης» δήλωσε από το Κοτσάνι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Βόρεια Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρία για την τραγωδία, καταγράφηκαν επεισόδια έξω από το δημαρχείο του Κότσανι.
Βόρεια Μακεδονία: Οι νέες αποκαλύψεις για το κλαμπ
«Είχε μόνο μια πόρτα και η έξοδος κινδύνου ήταν μπλοκαρισμένη» αποκαλύπτεται λίγα 24ωρα μετά τη φονική πυρκαγιά. Στο κλαμπ την ώρα της τραγωδίας βρίσκονταν περίπου 500 άτομα, τα περισσότερα νεαρής ηλικίας.
«Ποιος είναι ο επόμενος» είναι η νέα πρωτοβουλία που έχει αναπτυχθεί στα κοινωνικά δίκτυα στη Βόρεια Μακεδονία και με επίκεντρο την πόλη των Σκοπίων. Οι πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση και τις τοπικές Αρχές για διαφθορά.
Σήμερα, τις 18:00 στην πλατεία των Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Εμπορίου της Βόρειας Μακεδονίας έχει προσαχθεί και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στο Κότσανι ως ένας εκ των ελεγχόμενων των υπόπτων για τη μεγάλη τραγωδία. «Είναι εννέα εισαγγελείς οι οποίοι βρίσκονται στο Κοτσάνι. Αυτό που ελέγχεται είναι ότι εάν η άδεια λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου εκδόθηκε με πλαστά έγγραφα ή αν εκδόθηκε από το ίδιο υπουργείο Οικονομίας», σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ. Η άδεια λειτουργίας είναι πλαστή, αλλά φέρει γνήσια σφραγίδα του υπουργείου Εμπορίας. Οκτώ από τους συλληφθέντες έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.
Σοβαρή η κατάσταση των τραυματιών που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται τρεις εγκαυματίες. Η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή. Άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424, ενώ άλλοι τρεις στο νοσοκομείο 401, στην Αθήνα.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το μεταναστευτικό
Ο χώρος είχε αναστείλει αναγκαστικά την λειτουργία του
Ο Ουκρανός ηγέτης υποστηρίζει την ενεργειακή εκεχειρία
Μετά την τραγωδία στο Κότσανι με τους 59 νεκρούς
H εισαγγελία του Βελγίου δεν έδωσε τα ονόματα τους
Τι αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Ρώσο πρόεδρο
Αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες της πολυαναμενόμενης Λευκής Βίβλου
Πολλές από αυτές πέθαναν μέσα στο διαμέρισμα και άλλες χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία
Σε στρατιωτική βάση μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος
Kρεμλίνο και Λευκός Οίκος αναφέρθηκαν σε «πρόοδο» μετά το πέρας της συνομιλίας
Η τουαλέτα βάρους 98 κιλών ήταν ασφαλισμένη για 6 εκατομμύρια δολάρια
Εν μέσω διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ουκρανίας
Το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για το αξίωμα
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα
Αποκαλούσε τον εαυτό του «ο τυχερός Ιρλανδός» - Η δράση του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ενώ διεξάγονται συνομιλίες για τον σχηματισμό συνασπισμού
Οι δημοσιογράφοι έκαναν απλά ερωτήσεις
Δικαστήριο ακύρωσε τις απολύσεις του DOGE
Όσα είπαμε με τη Ρωσίδα σκηνοθέτρια, με αφορμή την ταινία της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.