- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βρετανία: Πάνω από 30 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στη «συμμαχία των προθύμων» για την Ουκρανία
Ένας «σημαντικός αριθμός» χωρών είναι πρόθυμες να παράσχουν ειρηνευτικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σε περίπτωση επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.
Περισσότερες από 30 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στην αποκαλούμενη «συμμαχία των πρόθυμων» προς υποστήριξη της Ουκρανίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του Στάρμερ.
«Οι δυνατότητες συμβολής θα ποικίλλουν, αλλά αυτή θα είναι μια σημαντική δύναμη, με σημαντικό αριθμό χωρών να παρέχουν στρατεύματα», τόνισε ο εκπρόσωπος μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Να σημειωθεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολλές τοπικές, γαλλικές εφημερίδες και δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε ότι «η Ουκρανία είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος. Εάν ζητά να σταθμεύουν συμμαχικές δυνάμεις στο έδαφός της, αυτό δεν είναι κάτι που εναπόκειται στη Ρωσία να το δεχτεί ή όχι».
Η Ρωσία έχει απορρίψει κατ’ επανάληψη την ιδέα να σταθμεύουν στην Ουκρανία στρατιώτες από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο Μακρόν είπε ότι μια ενδεχόμενη ειρηνευτική δύναμη θα αποτελείται από «μερικές χιλιάδες στρατιώτες» από κάθε χώρα. Αρκετές ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Όμως, όπως και άλλες πλευρές μιας πιθανής εκεχειρίας, η μορφή που θα έχει αυτή η ειρηνευτική δύναμη παραμένει ασαφής.
Η Βρετανία και η Γαλλία λένε ότι θα μπορούσαν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ενώ και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι είπε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο.