Ιταλία: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια
Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία


Ιταλία: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια - Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, εξαιτίας κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει, κυρίως, τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.
Στην Φλωρεντία, η στάθμη του ποταμού 'Αρνο έχει ανέβει σημαντικά ενώ σε προάστιο της πόλης, υπερχείλισε χείμαρρος. Στην πόλη Πιστόια, πάντα στην Τοσκάνη, αποφασίσθηκε ότι τα σχολεία και τα δημόσια πάρκα θα πρέπει να μείνουν κλειστά μέχρι και αύριο. Στην πόλη Πράτο, επίσης, ο δήμαρχος αποφάσισε ότι όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μεσάνυχτα. Για προληπτικούς λόγους, σε διάφορα σημεία της περιφέρειας αυτής της κεντρικής Ιταλίας, ζητήθηκε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ιδιωτικές κατοικίες που βρίσκονται στο ισόγειο.
Και στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια η επιφυλακή, για σήμερα και αύριο βρίσκεται «στο κόκκινο», με ιδιαίτερη αναφορά στις πόλεις Μπολώνια, Ρίμινι, Φορλί, Τσεζένα και Φεράρα και με ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο υπερχείλισης ποταμών.
Στην Βενετία, ενεργοποιήθηκε το σύστημα κινητών φραγμάτων «Μόζε», για να προστατευθεί, η Γαληνοτάτη, από το φαινόμενο της παλίρροιας ενώ, την ίδια ώρα, σχεδόν σε όλη την Κάτω Ιταλία oι θερμοκρασίες άρχισαν να θυμίζουν καλοκαίρι.
Οδεύει προς αναβολή λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης ο αγώνας Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες (13/3) στη Φλωρεντία και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης και της Εμίλια-Ρομάνια (έχοντας ήδη δημιουργήσει σοβαρές ζημιές και προβλήματα) φαίνεται πως οδηγούν σε αναβολή τον προγραμματισμένο για τις 19:00 της Κυριακής (16/3) παιχνίδι ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τη Γιουβέντους.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής (14/3), ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Φλωρεντίας, Αλεσάντρο Ντράγκι κατέθεσε αίτημα προς τον δήμαρχο της πόλης να εισηγηθεί την αναβολή του αγώνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» για την 29η αγωνιστική της Serie A.
Τα ιταλικά ΜΜΕ μάλιστα επισημαίνουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ενταθούν ακόμη περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό εξετάζεται ήδη η προοπτική αναβολής του παιχνιδιού, με την διοργανώτρια αρχή να αναζητά ήδη (ανεπίσημα) ημερομηνία για επανορισμό του αγώνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικρίσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για άσκοπους όρους της Ρωσίας
Η οικονομική ανισότητα και το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και όλους εμάς
Επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 - Ο ρόλος του Έλον Μασκ
Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία
Το ανακοινωθέν μετά τη συνεδρίαση
Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του μία συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Μακρόν συζήτησε σήμερα την κατάσταση με τον Κιρ Στάρμερ και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές
Το σκληρό δημοσίευμα του Economist
Ποιος είναι πρώην διοικητής της Τράπεζας του Καναδά και της Τράπεζας της Αγγλίας που γίνεται ο 24ος πρωθυπουργός
«Η Γερμανία επιστρέφει», δηλώνει ο εν αναμονή καγκελάριος
Ποια ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι της Συνόδου στις Βρυξέλλες
Αντιτίθενται στην παραχώρηση εδαφών με αντάλλαγμα την ειρήνη οι μισοί πολίτες της Ουκρανίας
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν
Θεωρείτο «ένας από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στο Ιράκ και στον κόσμο», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ιράκ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι συνομίλησε απευθείας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν
Κινδυνεύει η υποψηφιότητά του στην προεδρία
Η πολυβραβευμένη ηθοποιός περιέγραψε την ημέρα του γάμου της
Η παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ προκάλεσε δυσαρέσκεια στο Kennedy Center
«Πρόκειται για ηθική αποτυχία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.