- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Μεξικό ανακοινώνει την Κυριακή τους δικούς του δασμούς προς τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να ελπίζει σε αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Τραμπ
Προσβλητική η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που συνδέει την κυβέρνηση του Μεξικού με τους εμπόρους ναρκωτικών, είπε η πρόεδρος της χώρας
Απάντηση στην απόφαση του Τραμπ για την επιβολή δασμών, έδωσε η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, χαρακτηρίζοντας τη σχετική δήλωση του Λευκού Οίκου ως «προσβλητική και δυσφημιστική».
«Χθες το βράδυ, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια προσβλητική και δυσφημιστική δήλωση χωρίς ουσία για τη κυβέρνηση του Μεξικού, την οποία αρνούμαστε και καταδικάζουμε κατηγορηματικά», δήλωσε η Σεϊνμπάουμ σε συνέντευξη Τύπου στην Πόλη του Μεξικού για το «ενημερωτικό δελτίο» που κυκλοφόρησε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα και το οποίο επαναλάμβανε τις κατηγορίες ότι οι Μεξικανικοί έμποροι ναρκωτικών συνεχίζουν να δρουν εξαιτίας «μιας απαράδεκτης σχέσης με τη μεξικανική κυβέρνηση».
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, καμία δικαιολογία για να στηρίξουμε αυτή την απόφαση, η οποία θα επηρεάσει τους ανθρώπους μας και τις χώρες μας», πρόσθεσε η Μεξικανή πρόεδρος, η οποία σημείωσε ότι θα ανακοινώσει την Κυριακή τον κατάλογο των αμερικανικών αγαθών στα οποία το Μεξικό θα επιβάλει δασμούς.
Το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την ανακοίνωση των αντίμετρων του Μεξικού, ενδεχομένως δείχνει - σύμφωνα με αναλυτές - πως η κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να ελπίζει σε αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με την Κίνα, η οποία επέβαλε άμεσα δασμούς ως απάντηση, το Μεξικό αποφάσισε να περιμένει μέχρι την Κυριακή, αν και δήλωσε τον Ιανουάριο ότι είχε έτοιμο σχέδιο για ένα τέτοιο σενάριο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δασμοί 25% στο Μεξικό και τον Καναδά θα τεθούν σε ισχύ κανονικά την Τρίτη, λέγοντας ότι οι δύο μεγάλοι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ δεν έχουν «κανένα περιθώριο» να διαπραγματευτούν για να τους αποφύγουν.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιεί τους δασμούς για να «τιμωρήσει» τις χώρες που, όπως είπε, παίρνουν από την αμερικανική οικονομία χωρίς να δίνουν αρκετά σε αντάλλαγμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγωνία για την υγεία της
Ορισμένες βόρειες χώρες στέλνουν χρήματα στο Κίεβο εδώ και χρόνια, αλλά πολλοί Ευρωπαίοι δεν βλέπουν γιατί θα έπρεπε να το κάνουν
Μία συμφωνία που αναμενόταν από τον Σεπτέμβριο
Η συμφωνία που φέρνει τον Charlie Brown στη Sony
Πώς οι νέοι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και τη συλλογική πολιτική ταυτότητα
Όσα έχουν βρει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα
Τι συμβαίνει στη χώρα των αυστηρών προτύπων ομορφιάς
Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του
Το περιστατικό που οδήγησε στην ερήμην καταδίκη του
«Ήταν ενδεδειγμένη λύση», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοινό στοιχείο σε περισσότερες από μία πλακέτες είναι και οι αναφορές στη Χίλαρι Κλίντον
Ζημιές στο μπαλκόνι, χωρίς τραυματισμούς
Η απόφαση θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία κάνναβης στις ΗΠΑ
Η πόλη Στέιτσβιλ βρίσκεται περίπου 45 μίλια (72 χιλιόμετρα) βόρεια της Σάρλοτ
Ο Τραμπ έβαλε το όνομά του και στον πιο εμβληματικό πολιτιστικό θεσμό της Ουάσινγκτον
Το Διεθνές Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου
Οι δάσκαλοι θα λάβουν εκπαίδευση σε θέματα όπως η συναίνεση και οι κίνδυνοι της κοινοποίησης προσωπικών εικόνων
Φράσεις από το βιβλίο —που αφηγείται τη σεξουαλική εμμονή ενός ενήλικα άνδρα με ένα ανήλικο κορίτσι
Με μια νέα, τολμηρή πρόβλεψη επανέρχεται ο 48χρονος biohacker
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.