Κοσμος

ΗΠΑ: 11χρονη αυτοκτόνησε όταν συμμαθητές της απείλησαν την οικογένειά της με απέλαση

«Η κόρη μου έπεσε θύμα bullying στο σχολείο επειδή είμαστε μετανάστες», δήλωσε η μητέρα της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
σχολειο, μαθητες
© Unsplash / Getty Images

Τέξας: 11χρονη αυτοκτόνησε όταν οι συμμαθητές της είπαν πώς η οικογένειά της θα απελαθεί

Ένα  11χρονο κορίτσι αυτοκτόνησε καθώς, όπως ισχυρίζεται η μητέρα της, δέχθηκε εκφοβισμό από άλλους μαθητές, οι οποίοι την προσέβαλαν λέγοντας ότι η οικογένειά της βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ.

Texas girl Jocelynn Carranza died by suicide after bullies threatened to report her mother to ICE

Η Jocelynn Rojo Carranza, όπως ήταν το όνομα του κοριτσιού που αυτοκτόνησε  , πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου – πέντε ημέρες αφότου η μητέρα της τη βρήκε αναίσθητη στο σπίτι τους στο Gainesville του Τέξας. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 19 Φεβρουαρίου.

«Όλη την εβδομάδα περίμενα ένα θαύμα – περίμενα να γίνει καλά η κόρη μου», δήλωσε η μητέρα της Marbella Carranza στο KUVN. «Αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να γίνει».

«Η Jocelynn εκφοβίστηκε και χλευάστηκε στο σχολείο επειδή είμαστε μετανάστες», δήλωσε η μητέρα της στο CNN. Η Jocelynn φοιτούσε στο Gainesville Intermediate School, σύμφωνα με το KUVN.

«Θα καλούσαν το μεταναστευτικό για να πάρουν τους γονείς της και να μείνει μόνη της», δήλωσε η Carranza στο KUVN.

Η Marbella Carranza δήλωσε στο CNN ότι έχει μιλήσει με τους ερευνητές σχετικά με το τι οδήγησε στο θάνατο της Jocelynn, αλλά δεν υπάρχει «τίποτα συγκεκριμένο» ακόμα. Δεν είχε προηγούμενες ενδείξεις ότι η κόρη της δεχόταν εκφοβισμό, είπε.

«Ποτέ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο», δήλωσε η Carranza στο CNN. «Η κόρη μου δεν έδειξε ποτέ αλλαγές. Θέλω να πω, δεν υπήρξε ποτέ κάτι που να μου έδωσε ενδείξεις ότι ήταν θύμα bullying».

Η Marbella Carranza ισχυρίζεται ότι το σχολείο της κόρης της γνώριζε για τον υποτιθέμενο εκφοβισμό, αλλά δεν την ενημέρωσε, και έμαθε ότι η κόρη της είχε λάβει συμβουλές στο σχολείο μόνο όταν της το είπαν οι ερευνητές.

«Φαίνεται ότι το σχολείο γνώριζε τα πάντα, αλλά ποτέ, ποτέ δεν μου είπαν τι συνέβαινε με την κόρη μου», δήλωσε η μητέρα. «Φαίνεται ότι πήγαινε μία ή δύο φορές την εβδομάδα στη συμβουλευτική για να αναφέρει τι συνέβαινε».

«Θέλω δικαιοσύνη – το σχολείο έδειξε αμέλεια όταν δεν με ενημέρωνε για το τι συνέβαινε με την κόρη μου», πρόσθεσε.

Η ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια του Γκέινσβιλ δεν επιβεβαίωσε αν ήταν ενήμερη για αναφορές εκφοβισμού σε βάρος του κοριτσιού. «Κάθε φορά που λαμβάνουμε μια αναφορά για εκφοβισμό, ανταποκρινόμαστε άμεσα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς σωματικά και συναισθηματικά. Παρόλο που δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για συγκεκριμένους μαθητές ή περιστατικά, τα σχολεία μας εφαρμόζουν διάφορες πολιτικές για την καταπολέμηση του εκφοβισμού και την επίλυση των συγκρούσεων», ανέφερε η περιφέρεια σε επικοινωνία της με το CNN.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.