Nτόναλντ Τραμπ: Χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «δικτάτορα που δεν κάνει εκλογές»
Μεγαλώνει η ένταση ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον


Nτόναλντ Τραμπ: Χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «δικτάτορα που δεν κάνει εκλογές»
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «καλύτερα να κινηθεί γρήγορα», αποκαλώντας τον «δικτάτορα χωρίς εκλογές», αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Τετάρτη κατηγόρησε τον Αμερικανό όμολογο του ότι είναι παγιδευμένος σε μια «φούσκα παραπληροφόρησης».
«Ένας δικτάτορας χωρίς εκλογές, ο Ζελένσκι καλύτερα να κινηθεί γρήγορα αλλιώς δεν θα του μείνει χώρα», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι παγιδευμένος σε μια «φούσκα παραπληροφόρησης» και απέρριψε έναν ψευδή ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η δημοτικότητά του είναι στο 4%.
Ο Ζελένσκι, του οποίου το ποσοστό αποδοχής ανέρχεται στο 57%, δήλωσε ότι οι προσπάθειες αντικατάστασής του δεν θα αποδώσουν, μία ημέρα αφότου ο Τραμπ τον κατηγόρησε ότι ξεκίνησε τον πόλεμο με τη Ρωσία και δήλωσε ότι είναι ευρέως αντιδημοφιλής με τον ουκρανικό λαό.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε όταν η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία σε μια εισβολή πλήρους κλίμακας πριν από τρία χρόνια.
Ο Ουκρανός ηγέτης, στις πρώτες του δηλώσεις ως απάντηση, άφησε να εννοηθεί ότι ο Τραμπ επαναλαμβάνει παραπληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση, η οποία, όπως είπε, προέρχεται τελικά από τη Μόσχα.
«Καθώς μιλάμε για το 4%, έχουμε δει αυτή την παραπληροφόρηση, καταλαβαίνουμε ότι προέρχεται από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση. «Ο πρόεδρος Τραμπ... δυστυχώς ζει σε αυτόν τον χώρο παραπληροφόρησης», πρόσθεσε. «Γύρω από τον Τραμπ υπάρχει μια φούσκα παραπληροφόρησης».
Η εξελισσόμενη διπλωματία, αρχής γενομένης από την τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από μία εβδομάδα, έχει προκαλέσει συναγερμό στη Δύση καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν να συνάψουν μια γρήγορη συμφωνία που θα αγνοούσε τα συμφέροντα ασφαλείας τους.
Ο Τραμπ έστειλε τον υπουργό Οικονομικών του Σκοτ Μπέσεντ στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα με μια συμφωνία για πρόσβαση στους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας. Ο Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι δεν την υπέγραψε καθώς δεν προσέφερε εγγυήσεις σε αντάλλαγμα.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ποσότητα όμως δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό της
Κάνει λόγο για αυταρχισμό, ανομία και πολιτική βίας στην Τουρκία
Καθώς ο δισεκατομμυριούχος αντιμετωπίζει θέματα στην Tesla
Πολλούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές
Ο οδηγός παγιδεύτηκε μέσα στο φορτηγό
Προ ημερών ανέφερε ότι τραυματίστηκε σχεδόν «θανάσιμα» σε τροχαίο
Τι ανέφερε η επικεφαλής της Illy
Στο έλεος της μοίρας οι σεισμόπληκτοι
Kαθώς η Μόσχα δείχνει να κωλυσιεργεί
Παραδίδοντας εφημερίδες, πυρομαχικά και μυστικά μηνύματα αγωνίστηκαν γενναία για έναν πιο ελεύθερο κόσμο
Ποιοι άλλοι Έλληνες βρίσκονται στην σχετική λίστα
Aντιμετωπίζει παράλληλη ομοσπονδιακή δίωξη
160.000 νέοι στρατεύσιμοι - Η μεγαλύτερη κλήση από το 2011
Η κύρια ελπίδα της να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία είναι μια έφεση
Είχε παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του καρκίνου
Ετοιμάζονται νομοσχέδια για τον περιορισμό των βιβλίων στις σχολικές βιβλιοθήκες
Τι αποκαλύπτεται τώρα για τις τελευταίες στιγμές της Μαρία Κόβαλτσουκ – Τι λέει φίλη του μοντέλου για τη λάθος κίνηση της νεαρής γυναίκας
Τέλος η ελεύθερη πρόσβαση των Ευρωπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο - Όσα πρέπει να ξέρετε
«Πεθαίνει για να αποφύγει τη φυλακή», σχολιάζει η λαίδη Βικτόρια Χέρβεϊ
Έκανε σύγκριση της Γαλλίας με τη Ρουμανία και τον αποκλεισμό Τζεορτζέσκου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.