Κοσμος

Νότια Κορέα: Δασκάλα μαχαίρωσε και σκότωσε οκτάχρονη μαθήτριά της

Είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά λίγες ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
λουλουδια
Λουλούδια με το μήνυμα, «Μην πονάς και αναπαύεσαι εν ειρήνη», μπροστά στο σχολείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση © ΕΡΑ/YONHAP

Μία δασκάλα στη Νότια Κορέα μαχαίρωσε θανάσιμα μαθήτριά της, ενώ η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες της δολοφονίας

Μία δασκάλα στη Νότια Κορέα μαχαίρωσε θανάσιμα οκτάχρονη μαθήτρια σε δημοτικό σχολείο, σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στην χώρα.

Η δασκάλα, η οποία είναι γύρω στα 40, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τη μαθήτρια στην κεντρική πόλη Daejeon  της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αστυνομία.

Το κορίτσι βρέθηκε με μαχαιριές στον δεύτερο όροφο ενός σχολικού κτιρίου το απόγευμα της Δευτέρας και διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο νοσοκομείο. Η δασκάλα βρισκόταν δίπλα της φέροντας μαχαιριές που σύμφωνα με την αστυνομία ενδέχεται να προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της.

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Νότιας Κορέας Choi Sang-mok διέταξε την Τρίτη τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση και κάλεσε τις αρχές να «εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν ποτέ», αναφέρει το BBC.

Η δασκάλα είχε ζητήσει εξάμηνη άδεια απουσίας επικαλούμενη κατάθλιψη στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά επέστρεψε στο σχολείο μόλις 20 ημέρες αργότερα, αφού γιατρός την έκρινε ικανή να εργαστεί, ανέφερε το γραφείο εκπαίδευσης της Daejeon.

Λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό, η καθηγήτρια είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά, μεταξύ των οποίων να επιτεθεί σε μία άλλη καθηγήτρια κρατώντας την από το κεφάλι, όπως υποστηρίζεται. Δύο αξιωματούχοι του γραφείου εκπαίδευσης επισκέφθηκαν το σχολείο τη Δευτέρα, το πρωί του μαχαιρώματος, για να διερευνήσουν τον καυγά αυτό.

Η μαθήτρια δηλώθηκε ως αγνοούμενη το βράδυ της Δευτέρας, αφού ο οδηγός του λεωφορείου ενημέρωσε το σχολείο ότι δεν την είχε εντοπίσει για να την παραλάβει εκείνη την ημέρα.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την ανάκριση της δασκάλας αφού αναρρώσει από την εγχείρησή της.

Μετά την επίθεση στη συνάδελφο, το γραφείο εκπαίδευσης συνέστησε να τεθεί η δασκάλα σε άδεια και να απομακρυνθεί από την άλλη δασκάλα, με την οποία είχε διαπληκτιστεί. Την έβαλαν να κάθεται δίπλα στο γραφείο του υποδιευθυντή, ώστε να την παρακολουθούν στενά.

Επίσης, δεν είχε διδάξει κανένα μάθημα από την άδειά της τον Δεκέμβριο και δεν είχε καμία επαφή με την μαθήτρια που φέρεται να μαχαίρωσε, δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Κυριακές του Κόσμου | Από την Αραβική Άνοιξη στην παγωμένη σιγή: Αυταρχισμός, social media και ψηφιακή υπακοή
Podcast Κυριακές του Κόσμου | Από την Αραβική Άνοιξη στην παγωμένη σιγή: Αυταρχισμός, social media και ψηφιακή υπακοή

Μια διαδρομή μέσα από τις υποσχέσεις, τις διαψεύσεις και τις νέες μορφές «σιωπής» στην ψηφιακή εποχή.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.