Κοσμος

Σερβία: Αυτοκίνητο έπεσε σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά του Βούτσιτς

Το τρίτο ανάλογο περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πορεια διαμαρτυριας

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος που έκανε καθιστική διαμαρτυρία στο Βελιγράδι

Φοιτητές που διαμαρτύρονται κατά της διαφθοράς και ενάντια στον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς, ξεκίνησαν την Πέμπτη πορεία από το Βελιγράδι στο Νόβι Σαντ.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις σε όλη τη Σερβία αποτέλεσε η κατάρρευση στεγάστρου, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, που στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους. Αναμένεται να διανύσουν 95 χλμ και να φθάσουν στο Νόβι Σαντ το βράδυ, στη σκιά της παραίτησης του πρωθυπουργού Μίλος Βούτσεβιτς.

Την ίδια στιγμή, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία. Το όχημα χτύπησε δύο γυναίκες γιατρούς που μαζί με συναδέλφους τους είχαν βγει στον δρόμο μπροστά από το νοσοκομείο που εργάζονται για να τηρήσουν σιγή 15 λεπτών στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ήταν το τρίτο ανάλογο περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στα δύο προηγούμενα περιστατικά κατά τις φοιτητικές κινητοποιήσεις δύο γυναίκες παρασύρθηκαν και τραυματίστηκαν.

Η πορεία θα φτάσει σήμερα το βράδυ στο Νόβι Σαντ και θα τηρηθεί 15 λεπτών σιγή για το σιδηροδρομικό με το σύνθημα «Ένα βήμα πιο κοντά στη δικαιοσύνη». Ενώ συμπλήρωνονται τρεις μήνες από την τραγωδία θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φοιτητών και πολιτών, ενώ στη συνέχεια οι φοιτητές θα αποκλείσουν τρεις γέφυρες στον ποταμό Δούναβη που περνά από την πόλη.