Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης στον έκπτωτο πρόεδρο μετά την αεροπορική τραγωδία
Αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και για ανταρσία


Ο δικηγόρος του Γιουν Σουκ Γεολ δηλώνει πως ο έκπτωτος πρόεδρος δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου
Δικαστήριο της Νότιας Κορέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του έκπτωτου προέδρου Γιουν Σουκ Γεολ, όσο τα ερωτήματα για την αεροπορική τραγωδία με τους 179 νεκρούς παραμένουν αναπάντητα. Ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του, είπε πως το ένταλμα είναι παράνομο και άκυρο από τη στιγμή που δεν εκδόθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δικαστήριο της Νότιας Κορέας εκδίδει ένταλμα σύλληψης σε εν ενεργεία πρόεδρο. Ο Γιουν Σουκ Γεολ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και για ανταρσία μετά από την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ το ένταλμα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
Ο δικηγόρος του δηλώνει πως ο Γιουν δεν θα συμμορφωθεί με αυτήν την απόφαση και πως αναγνωρίζει μόνο το πόρισμα του Συνταγματικού Δικαστικού. «Αμφισβητώ την νομιμότητα αυτού του εντάλματος. Η θέση μας είναι πως αυτό το ένταλμα είναι παράνομο και άτοπο» τόνισε.
Και όλα αυτά ενώ η τραγωδία του αεροπορικού δυστυχήματος έχει βυθίσει μια ολόκληρη χώρα στο πένθος. Οι αρχές έχουν στήσει σκηνές στο αεροδρόμιο της Μουαν για τους συγγενείς, οι οποίοι προσπαθούν θα σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος της απώλειας.
Η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων καθυστερεί, καθώς οι ειδικοί δυσκολεύονται να συλλέξουν γενετικό υλικό. Τα πτώματα έχουν καεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν από τα αποτυπώματα.
Από της Δευτέρα έχουν σημειωθεί 68.000 ακυρώσεις εισιτηρίων για πτήσεις από και προς την Νότια Κορέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοκαρισμένη η κοινότητα του Βανκούβερ - Οι πρώτες πληροφορίες
H πρωτοβουλία συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές
Στο επίκεντρο τουρισμός, στέγαση και κλιματική αλλαγή
Ο ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι της οργάνωσης από το 2004
Oι υποθέσεις έχουν διευθετηθεί
Λίγη ώρα μετά την συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Ιταλία
Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση
Στην περιοχή επιχειρούσαν και δυνάμεις της Βόρειας Κορέας
Oι κανόνες του Βατικανού ήταν συγκεκριμένοι για γυναίκες και άνδρες
Ο τελευταίος πάπας που θάφτηκε εκτός Βατικανού ήταν ο Λέων XIII, ο οποίος πέθανε το 1903
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της καταστροφής
Ολοκληρώθηκε η τελετή ταφής στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε
Ο βομβαρδισμός από τους συμμάχους του Φράνκο και ο πίνακας του Πικάσο
Ποιοι βρέθηκαν στις θέσεις των επισήμων - Στιγμιότυπα από την τελετή
Οι πρώτες πληροφορίες για το 15λεπτο τετ - α - τετ στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Πάνω από 250.000 άνθρωποι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον «Πάπα των φτωχών»
Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε και στα ελληνικά - Live εικόνα από τη Ρώμη
Φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω διαδικτύου - Πολεμούσε ως μισθοφόρος
Οι πιστοί έχουν ξεπεράσει τις 150.000 - Δεκάδες διεθνείς ηγέτες
Βρίσκονται «πολύ κοντά σε συμφωνία», σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.