Σπάει την παράδοση ετών ο Βασιλιάς Κάρολος: Από παρεκκλήσι νοσοκομείου η χριστουγεννιάτικη ομιλία του
Σπάει η παράδοση που θέλει τον μονάρχη να απευθύνει το μήνυμα από το παλάτι ή μια από τις βασιλικές κατοικίες


Σπάει την παράδοση ετών ο Βασιλιάς Κάρολος: Από παρεκκλήσι νοσοκομείου η χριστουγεννιάτικη ομιλία του -
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με καρκίνο, επέλεξε ένα παλιό παρεκκλήσι νοσοκομείου για τη χριστουγεννιάτικη ομιλία του, σπάζοντας την παράδοση που θέλει τον μονάρχη να απευθύνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα από το παλάτι ή μια από τις βασιλικές κατοικίες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, καθώς τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε πως ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ διαγνώσθηκε με καρκίνο και τον Μάρτιο έγινε το ίδιο με την πριγκίπισσα Κέιτ.
Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου θα βιντεοσκοπηθεί στο παρεκκλήσι της Φιτζρόβια στο κέντρο του Λονδίνου και θα μεταδοθεί από το Sky News την Τετάρτη στις 15:00 (τοπική ώρα, 17:00 στην Ελλάδα).
Αυτός ο βυζαντινής αρχιτεκτονικής ναός αποτελούσε στο παρελθόν το παρεκκλήσι του πρώην νοσοκομείου του Μίντλσεξ, όπου αναζητούσαν παρηγοριά και προσεύχονταν ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Σήμερα είναι πολιτιστικός χώρος που φιλοξενεί εκδηλώσεις και είναι επισκέψιμος από το κοινό.
Η νύφη του, η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες.
Η τελευταία φορά που η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία εκφωνήθηκε εκτός βασιλικής κατοικίας ήταν το 2006, όταν η μητέρα του Καρόλου Γ΄, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, είχε επιλέξει τον καθεδρικό ναό του Σάουθγουορκ στο Λονδίνο.
Πέρυσι, ο βασιλιάς Κάρολος είχε βιντεοσκοπήσει την χριστουγεννιάτικη ομιλία του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, εκφράζοντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του και στέλνοντας ένα μήνυμα για την ειρήνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ποινή είναι άμεσα εκτελέσιμη
«Ημέρα Απελευθέρωσης» στις 2 Απριλίου, όπως αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος
Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός κάνει λόγο για εκστρατεία πολιτικής εξόντωσης
Ο δισεκατομμυριούχος αρνείται ότι εξαγοράζει ψήφους - Δηλώνει ότι το αποτέλεσμα είναι κρίσιμο για την ατζέντα Τραμπ
Οι εντολές εκκένωσης φάνηκε να καλύπτουν σχεδόν όλη την πόλη και τις κοντινές περιοχές
Για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ευρωπαϊκών κονδυλίων
Παρά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, το CHP συνεχίζει να τον στηρίζει ως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του μακρινού 2028
Η ετοιμότητα δεν αφορά μόνο τους προνοητικούς
Οι ελπίδες όμως πως θα βρεθούν άλλοι επιζώντες αρχίζουν να σβήνουν
Τουλάχιστον 1.700 οι νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Βίκτορ Ορμπάν
«Θα αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας», ανέφερε ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν
Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Ισραήλ, καλώντας σε ενότητα
«Η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να ξαναρχίσει αμέσως», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
«Δεν κάνω πλάκα, υπάρχουν τρόποι», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Η σύνθεσή της δεν αντικατοπτρίζει τη συριακή κοινωνία
Ο 26χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, ομοσπονδιακές κατηγορίες για καταδίωξη και ανθρωποκτονία
Η Κριστίν βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος δίπλα στο αμάξι της, ενώ ο ίδιος θεωρείται ένας από τους χειρότερους εγκληματίες του Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.