Ιταλία: Αντιδράσεις από την απόδοση υπηκοότητας στον πρόεδρο της Αργεντινής
Ο Μιλέι έχει στενούς δεσμούς με την Τζόρτζια Μελόνι


Ιταλία: Αντιδράσεις από την απόδοση υπηκοότητας στον πρόεδρο της Αργεντινής
Η κυβέρνηση της Ιταλίας χορήγησε την ιθαγένεια στον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μίλεϊ λόγω των ιταλικών οικογενειακών του ριζών, δήλωσε την Παρασκευή πηγή με γνώση του θέματος, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Ο Μιλέι βρίσκεται στη Ρώμη για να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και να συμμετάσχει στο ετήσιο φεστιβάλ του κόμματός της Αδελφοί της Ιταλίας το Σάββατο. Η πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε την ιταλική υπηκοότητα στην Αργεντίνο ηγέτη, αρνούμενη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η είδηση στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από ορισμένους πολιτικούς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τη χορήγηση ιθαγένειας στον Μίλεϊ, όταν είναι δύσκολο να την αποκτήσουν τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ιταλία.
Οι νόμοι της Ιταλίας για την ιθαγένεια βασίζονται στους δεσμούς αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι μακρινοί απόγονοι ενός Ιταλού υπηκόου μπορούν να αποκτήσουν ιταλικό διαβατήριο.
Από την άλλη πλευρά, οι απαιτήσεις για τους αλλοδαπούς που γεννήθηκαν στην Ιταλία ή μετανάστευσαν εκεί είναι πολύ πιο αυστηρές. Ομάδες υπέρ των μεταναστών έχουν προτείνει δημοψήφισμα για τη χαλάρωσή τους, αλλά ο δεξιός συνασπισμός της Μελόνι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε χαλάρωση.
Ο Riccardo Magi, νομοθέτης του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος +Europa, δήλωσε ότι η χορήγηση ιθαγένειας στον Μίλεϊ αποτελεί πράξη «απαράδεκτης διάκρισης εις βάρος τόσων πολλών νέων ανθρώπων που θα την αποκτήσουν μόνο μετά από πολλά χρόνια».
Κατά τη διάρκεια προηγούμενου ταξιδιού του στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, ο Milei δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι αισθάνεται «75% Ιταλός», καθώς τρεις από τους παππούδες του είχαν ιταλική καταγωγή, και ότι έχει «απίστευτο πάθος για την ιταλική όπερα».
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν κάνω πλάκα, υπάρχουν τρόποι», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Η σύνθεσή της δεν αντικατοπτρίζει τη συριακή κοινωνία
Ο 26χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, ομοσπονδιακές κατηγορίες για καταδίωξη και ανθρωποκτονία
Η Κριστίν βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος δίπλα στο αμάξι της, ενώ ο ίδιος θεωρείται ένας από τους χειρότερους εγκληματίες του Καναδά
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε τη σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο
Μια διαδρομή μέσα από τις υποσχέσεις, τις διαψεύσεις και τις νέες μορφές «σιωπής» στην ψηφιακή εποχή.
Η Τεχεράνη απάντησε αρνητικά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και απέρριψε άμεσες συνομιλίες
«Η αυξημένη στρατιωτική πίεση αποδίδει», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
«Μην αγοράζετε Tesla, πουλήστε τις μετοχές της, κινητοποιηθείτε»
Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
Η κράτησή του δεν σχετίζεται με δημοσιογραφικές δραστηριότητες, ξεκαθαρίζει η Άγκυρα
«Δεν πρόκειται απλώς για μια καταστροφή. Είναι μια σύνθετη ανθρωπιστική κρίση...» σημειώνει ο Ερυθρός Σταυρός
«Αν κατασκευάσετε το αυτοκίνητό σας στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα βγάλετε πολλά χρήματα» απαντά
Ευάλωτες σε χάκερ και εκβιαστές φωτογραφίες που εστάλησαν και σε προσωπικά μηνύματα
Εκεί που κανείς δεν κρίνει και όλοι χωράνε
Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πλασματικός
Κατάπαυση πυρός κήρυξαν οι αντάρτες της PDF
Πόσους καλεσμένους θα έχει τελικά ο ιδρυτής της Amazon
Άγνωστη για την ώρα η τύχη των επιβατών
Οι συμβουλές των γιατρών μετά από μια απλή θεραπεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.