- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η καταστροφική αλλαγή που έγινε στο εστιατόριο που πέθανε η γυναίκα
Η Άλισον Πίκερινγκ ετοιμαζόταν για το πρώτο της ραντεβού σε γνωστό εστιατόριο του Τέξας. Είχε φάει κι άλλες φορές εκεί και το αγαπημένο της πιάτο ήταν το mahi-mahi. Λίγη ώρα μετά πέθανε μπροστά στα μάτια του έντρομου φίλου της, πριν καν προλάβουν να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και ενώ το ασθενοφόρο είχε ήδη φτάσει. Τώρα η οικογένεια της κάνει εκστρατεία για να μη συμβεί σε κανέναν άλλον αυτό που συνέβη στην κόρη τους.
Η κοπέλα πέθανε από «σοβαρό αναφυλακτικό σοκ» το 2023, όμως, το γιατί συνέβη αυτή η τραγωδία σε εστιατόριο που είχε ξαναφάει, ακριβώς το ίδιο πιάτο, η οικογένειά της το έμαθε με κάποια καθυστέρηση και έκτοτε προσπαθεί να ενημερώσει κι άλλους. Όπως αναφέρει το CBS News η 23χρονη γνώριζε ότι είχε αλλεργία στα φιστίκια από μικρή ηλικία και ήταν προσεκτική με το τι φαγητό έτρωγε. Ωστόσο λίγες ημέρες πριν ξαναεπισκεφθεί το εστιατόριο οι σεφ τροποποίησαν τη συνταγή του αγαπημένου της –και μέχρι τότε ακίνδυνου- πιάτου, προσθέτοντας φιστίκια...
Γι’ αυτή την αλλαγή δεν ενημερώθηκαν οι καταναλωτές. Η οικογένειά της Άλισον από τότε και μέχρι σήμερα ζητά μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γύρω από τις τροφικές αλλεργίες, με τη μητέρα της, Joy, να λέει: «Θα θέλαμε να δούμε να γίνονται περισσότερα για να ευαισθητοποιηθούν οι σερβιτόροι και οι θαμώνες».
Η Άλισον ετοιμαζόταν να αποφοιτήσει από το Tarleton State University όταν βγήκε εκείνο το πρώτο και τελευταίο ραντεβού. Παρήγγειλε το πιάτο που έπαιρνε πάντα, αγνοώντας ότι στη συνταγή είχε προστεθεί σάλτσα φιστικιού. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μετά τις πρώτες μπουκιές, όμως, η αντίστροφη μέτρηση για τη νεαρή γυναικα είχε αρχίσει. Όπως εξήγησε ο πατέρας της, λίγη ώρα μετά έφτασε το ασθενοφόρο, το κορίτσι κατάφερε να περπατήσει μέχρι εκεί, αλλά μετά η Άλισον κατέρρευσε και δεν ξύπνησε ξανά.
«Αυτό που μας συνέβη είναι τραγικό και δεν χρειάζεται να συμβεί σε κανέναν άλλον», λέει ο πατέρας της που εδώ και έναν χρόνο έχει ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των καταναλωτών, αλλά και για την ανάγκη σαφέστερης επικοινωνίας μεταξύ της κουζίνας και του προσωπικού στα εστιατόρια. Όπως λέει είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση των καταναλωτών, όταν γίνεται αλλαγή σε μία συνταγή, καθώς αρκετά συστατικά είναι σούπερ αλλεργιογόνα και μπορούν να κοστίσουν ζωές, όπως ακριβώς συνέβη και με την κόρη του.
Οι Pickerings δήλωσαν ότι θα ήθελαν να βοηθήσουν τα εστιατόρια να θέσουν σε εφαρμογή «καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες τους όσον αφορά τα συστατικά», ώστε όσοι επιλέγουν ένα πιάτο να γνωρίζουν ακριβώς τι μπαίνει σε αυτό.