- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τη Βρετανία καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), μετά από αγωγή 1015 κρατουμένων στις φυλακές της χώρας, στους οποίους δεν είχε δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογικές διαδικασίες της περιόδου 2009 – 2011.
Η απόφαση στηρίχτηκε στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, της οποίας το άρθρο 3 θεωρήθηκε ότι παραβίασε η Βρετανία. Ταυτόχρονα, το ΕΔΑΔ, όργανο που συνδέεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης και όχι την ΕΕ, απέρριψε το αίτημα των εναγόντων για χρηματική αποζημίωση και κάλυψη των δικαστικών εξόδων.
Είναι η τέταρτη ταυτόσημη απόφαση του ΕΔΑΔ, καθώς η Βρετανία αρνείται σταθερά το δικαίωμα ψήφου στους κρατουμένους της. Οι μόνες άλλες χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που ακολουθούν τέτοια τακτική προέρχονται όλες από το πρώην κομουνιστικό μπλοκ: Ρωσία, Βουλγαρία, Εσθονία, Γεωργία.
Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού κ. Ντέιβιντ Κάμερον, που ισορροπεί μεταξύ ευρωσκεπτικιστών -ευρωπαϊστών, ενώ δέχεται και ισχυρή αντιευρωπαϊκή πίεση από το Εθνικό Μέτωπο του κ. Νάιγκελ Φάρατζ, έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι δεν αποδέχεται ποικίλα ευρωπαϊκά κείμενα και δικαστήρια.