- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γροιλανδία: Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου η κράτηση του ακτιβιστή Πολ Γουότσον
Ο αγώνας του ενάντια στη φαλαινοθηρία θα του στοιχίσει την ελευθερία
Ο Πολ Γουότσον είχε συλληφθεί πριν από 116 μέρες όταν το πλοίο του ελλιμενίστηκε για ανεφοδιασμό στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας
Ο ακτιβιστής κατά της φαλαινοθηρίας Πολ Γουότσον θα παραμείνει υπό κράτηση στη Γροιλανδία μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου την ώρα που οι Αρχές της Δανίας καλούνται να αποφασίζουν αν θα τον εκδώσουν στην Ιαπωνία.
Όπως αναφέρει το Ίδρυμα Καπετάν Πολ Γουότσον (CPWF) σε ανάρτησή του, «ο Πολ Γουότσον κρατείται αδίκως από τις 21 Ιουλίου, χωρίς να έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία υπεράσπισής του. Κρατείται με κατηγορίες για τις οποίες είναι αθώος, και ακόμα και αν κριθεί ένοχος, έχει ήδη εκτίσει τον χρόνο που απαιτεί ο νόμος».
Ο ιδρυτής της Οργάνωσης Προστασίας Θαλάσσιας Ζωής, Sea Shepherd Conservation Society με έδρα το Όρεγκον είχε συλληφθεί πριν από 116 μέρες όταν το πλοίο του John Paul DeJoria ελλιμενίστηκε για ανεφοδιασμό στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας. Το σκάφος ήταν καθοδόν για να «παρεμποδίσει» τη δράση ενός φαλαινοθηρικού της Ιαπωνίας στον Βόρειο Ειρηνικό, σύμφωνα με το Ίδρυμα Καπετάν Πολ Γουότσον.
Η Ιαπωνία είναι μία από τις τρεις μόνο χώρες στον κόσμο που επιτρέπουν την εμπορική φαλαινοθηρία, μαζί με την Ισλανδία και τη Νορβηγία.
Ο Γάλλος δικηγόρος Φρανσουά Ζιμερέ, που μετέχει στην ομάδα υπεράσπισης του Γουότσον, είχε δηλώσει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του δεν είναι παρά ένα «πρόσχημα» και ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι «καταγγέλλει τον παράνομο χαρακτήρα» του κυνηγιού φαλαινών και αμαυρώνει την εικόνα των Ιαπώνων στον κόσμο. «Δεν θα έχει ποτέ μια δίκαιη δίκη» εάν εκδοθεί στην Ιαπωνία, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «αν φυλακιστεί στην Ιαπωνία, δεν θα βγει ζωντανός».
✊🚨DENMARK #FREEPAULWATSON🚨✊Paul Watson has been unjustly detained since July 21st, without being able to present his defense evidence. He’s being held on charges he is innocent of, and even if found guilty, he’s already served the time required by law.
— Captain Paul Watson Foundation 🐋🏴☠️ (@CaptPaulWatson) November 12, 2024
Tomorrow marks his… pic.twitter.com/gi28tcsILa
Paul Watson : la détention du militant écologiste au Groenland est prolongée jusqu'au 4 décembre, a informé la police groenlandaise #AFP pic.twitter.com/DdEjNbQRLd
— Agence France-Presse (@afpfr) November 13, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.