Κοσμος

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αναβλήθηκε η δίκη του στο Παρίσι για σεξουαλική επίθεση

Ο 75χρονος Γάλλος ηθοποιός είναι σε κακή κατάσταση υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης αναβλήθηκε για τον Μάρτιο

Χωρίς την παρουσία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, θα ξεκινούσε σήμερα στο Παρίσι η δική του, καθώς ο Γάλλος ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets vertes»», το 2021.

«Δυστυχώς οι γιατροί του έχουν ορίσει απαγόρευση εμφάνισης σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου Ζεράρ Ντεπαρντιέ, κατά την άφιξή του στην ακρόαση, διευκρινίζοντας ότι θα ζητούσε από το δικαστήριο εξάμηνη αναβολή προκειμένου ο ηθοποιός να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Έτσι, η δίκη του Ντεπαρντιέ με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης αναβλήθηκε για τον Μάρτιο επειδή ο Γάλλος ηθοποιός είναι σε κακή κατάσταση υγείας, ανακοίνωσε δικαστήριο στο Παρίσι.

Η μία από τις δύο γυναίκες, διακοσμήτρια ταινιών, υπέβαλε καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2024 εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε άλλη υπόθεση.

«Περιμένω ότι η δικαιοσύνη θα είναι ίδια για όλους και ότι ο κ. Ντεπαρντιέ δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση επειδή είναι καλλιτέχνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της. Πριν από τη σημερινή έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε φεμινιστική διαδήλωση, με περίπου εκατό άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που φώναζαν το σύνθημα «Θύματα σας πιστεύουμε, βιαστές σας βλέπουμε».