Κοσμος

Το Ισραήλ επιτέθηκε κατά της Τύρου - Αναφορές για επτά νεκρούς

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στον νότιο Λίβανο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε σειρά επιδρομών κατά της πόλης της Τύρου, στον νότιο Λίβανο, αφού προηγουμένως είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους ορισμένων συνοικιών της πόλης να απομακρυνθούν, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Ani. Επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ήδη στην πόλη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τους IDF, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους της Χεζμπολάχ στην Τύρο. Μεταξύ των στόχων ήταν αποθήκες πυρομαχικών και αντιαρματικών πυραύλων, στρατιωτικά κτίρια και παρατηρητήρια.

Η παραλιακή πόλη του Λιβάνου φιλοξενεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας της Unesco.

Τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν ότι το Ισραήλ χτύπησε την Τύρο, ενώ είχε προηγηθεί έκκληση του στρατού για εκκένωση τμημάτων της πόλης, η οποία είχε ήδη πληγεί νωρίτερα σήμερα.

«Τα εχθρικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν την πρώτη τους επίθεση μετά την ισραηλινή προειδοποίηση για την πόλη της Τύρου και στόχευσαν ένα διαμέρισμα κατοικιών», αναφέρει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας στη συνέχεια «μια σειρά χτυπημάτων» στην πόλη.