Κοσμος

Νετανιάχου: Η αεροπορική επίθεση κατά του Ιράν ήταν «ακριβής και ισχυρή»

Η πρώτη δημόσια δήλωση για τις ισραηλινές επιδρομές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπενιαμίν Νετανιάχου
Νετανιάχου: Η αεροπορική επίθεση κατά του Ιράν ήταν «ακριβής και ισχυρή» © EPA / GIL COHEN-MAGEN / POOL

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η πρώτη δημόσια δήλωση για τις ισραηλινές επιδρομές κατά του Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα (27.10) ότι η αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (26.10) κατά στρατιωτικών στόχων στο Ιράν ήταν «ακριβής και ισχυρή» και «πέτυχε όλους τους στόχους». 

«Η επίθεση υπήρξε ακριβής και ισχυρή, πέτυχε όλους τους στόχους της», ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρώτη δημόσια δήλωση για τις ισραηλινές επιδρομές και πρόσθεσε: «Το Ιράν επετέθη κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους και εκείνη η επίθεση απέτυχε», είπε αναφερόμενος στην ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.

«Τότε είχαμε υποσχεθεί ότι θα αντιδρούσαμε με σφοδρότητα και τα ξημερώματα του Σαββάτου τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Η αεροπορία επετέθη κατά του Ιράν και έπληξε τις ικανότητες του Ιράν στην άμυνα και στην κατασκευή πυραύλων που στρέφονται εναντίον μας», κατέληξε. 

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο (26.10) σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ, ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023. Σήμερα Κυριακή, ισραηλινή αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες στην Ντόχα με αξιωματούχους από το Κατάρ και τις ΗΠΑ, χώρες οι οποίες έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.