Κοσμος

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι τουρκικές αρχές στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία
Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία © EPA / NECATI SAVAS

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη 

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που καταγράφηκε την Τετάρτη (23.10) στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην τουρκική αμυντική εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το Reuters, το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Τουρκία, με συνέπεια τον θάνατο πέντε ανθρώπων. 

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί o Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d541cm7d72z5)

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους δύο δράστες της χθεσινής επίθεσης στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤUSAS, στα περίχωρα της Άγκυρας, είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ και ονομάζεται Αλί Ορέκ.

Η επίθεση στην Τουρκία φέρεται να έγινε από δύο δράστες, έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είναι και οι δύο νεκροί.

Εν τω μεταξύ, επιστρέφει νωρίτερα στην Άγκυρα από το Καζάν της Ρωσίας, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα, διακόπτει την περιοδεία του στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία και ο πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.