Κοσμος

Ποιον προτιμούν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ - Τι νιώθουν για Χάρις και Τραμπ

Έρευνα της aboutpeople καταγράφει τις απόψεις για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνα aboutpeople για τις αμερικανικές εκλογές: Ποιον προτιμούν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ - Οι απόψεις τους για Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ
Τις απόψεις των Ελλήνων σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές και τους Χάρις - Τραμπ καταγράφει έρευνα της aboutpeople © EPA/Jim Lo Scalzo | EPA/Erik S. Lesser

Έρευνα aboutpeople για τις αμερικανικές εκλογές: Ποιον προτιμούν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ - Οι απόψεις τους για Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ

Τις απόψεις των Ελλήνων σχετικά με τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές καταγράφει έρευνα της aboutpeople.

Πόσο σημαντικές για τον πλανήτη είναι οι αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου; Ποιος είναι ο πιο δημοφιλής πρόεδρος των ΗΠΑ; Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους δύο υποψηφίους;

Η έρευνα της aboutpeople για το News 24/7 καταγράφει τις απόψεις τους για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

Αμερικανικές εκλογές: Σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες επιθυμούν νίκη της Κάμαλα Χάρις

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας:

Εκλογές σημαντικές για όλο τον κόσμο

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (89,8%) θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ είναι πολύ ή αρκετά σημαντικό για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ομπάμα, ο πιο δημοφιλής πρόεδρος

Όσον αφορά στους τελευταίους πέντε προέδρους των ΗΠΑ, οι Έλληνες δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση στον Μπαράκ Ομπάμα.

Το 60,4% των ερωτηθέντων τον θεωρεί τον καλύτερο πρόεδρο, ενώ ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με 16,5%. Ο Μπιλ Κλίντον συγκεντρώνει 4,7%, ο Τζο Μπάιντεν 2,6% και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος 0,8%.

Η άποψη  των Ελλήνων για τους δύο υποψήφιους προέδρους

Η άποψη των Ελλήνων για τον Ντόναλντ Τραμπ κρίνεται ως αρνητική και μάλλον αρνητική σε ποσοστό 72,8%, ενώ το 22,8% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη.

Όσον αφορά στην Κάμαλα Χάρις, οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες των Ελλήνων συγκεντρώνουν το 49,7% και οι αρνητικές και μάλλον αρνητικές το 35,8% ενώ το «δεν γνωρίζω - δεν απαντώ»  για την υποψήφια των Δημοκρατικών, ανέρχεται στο 14,5%.

Αρνητική αξιολόγηση της προεδρίας Μπάιντεν

Η προεδρία του Τζο Μπάιντεν αξιολογείται αρνητικά από την πλειοψηφία των Ελλήνων, με το 64,2% των ερωτηθέντων να εκφράζουν αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη για τη θητεία του. Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες ανέρχονται στο 28,4%.

Οι Έλληνες «ψηφίζουν» Χάρις

Το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι επιθυμεί τη νίκη της Κάμαλα Χάρις στις επερχόμενες εκλογές, ενώ το 23% προτιμά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ συγκεντρώνει σχεδόν 10% περισσότερη υποστήριξη σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα της aboutpeople το 2020 (13,4%).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.