Κοσμος

Η Ουκρανία καλεί τους στρατιώτες της Βόρειας Κορέας να παραδοθούν: «Παρέχουμε καταφύγιο, φαγητό, ζεστασιά»

«Μην πεθάνετε άσκοπα σε ξένο έδαφος» - Παρουσίασε τηλεφωνική γραμμή «Θέλω να ζήσω»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανία καλεί τους στρατιώτες της Βόρειας Κορέας να παραδοθούν - ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται στη Ρωσία.
Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της Ουκρανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Άμυνας για το σχέδιο της τηλεφωνικής γραμμής παράδοσης, «Θέλω να ζήσω» © Ukrainian Defense Intelligence Directorate

Η Ουκρανία καλεί τους στρατιώτες της Βόρειας Κορέας να παραδοθούν - ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται στη Ρωσία.

Η Ουκρανία κάλεσε τους στρατιώτες της Βόρειας Κορέας που φτάνουν στη Ρωσία να παραδοθούν, προσφέροντάς τους φαγητό και καταφύγιο.

Το μήνυμα της Ουκρανίας προς τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες έρχεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι έχουν στοιχεία για Βορειοκορεάτες που έχουν αναπτυχθεί στη Ρωσία.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν αρνηθεί ότι βορειοκορεάτες στρατιώτες αποστέλλονται για να βοηθήσουν τη Ρωσία στον πόλεμό της στην Ουκρανία, αλλά η Νότια Κορέα και οι σύμμαχοί της έχουν προειδοποιήσει για επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ουκρανία προς βορειοκορεάτες στρατιώτες: «Μην πεθάνετε άσκοπα σε ξένο έδαφος»

«Απευθύνουμε έκκληση στους στρατιώτες του Λαϊκού Στρατού της Κορέας που στάλθηκαν για να υποστηρίξουν το καθεστώς Πούτιν. Μην πεθάνετε άσκοπα σε ξένο έδαφος. Μην επαναλάβετε τη μοίρα εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών που δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην πατρίδα τους», ανέφερε η Διεύθυνση Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, ή GUR, σε ένα μήνυμα στην κορεατική γλώσσα, στο κανάλι μηνυμάτων Telegram την Τετάρτη.

«Παραδοθείτε! Η Ουκρανία θα σας παρέχει καταφύγιο, φαγητό και ζεστασιά», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας την τηλεφωνική γραμμή παράδοσης «Θέλω να ζήσω».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε αρχικά για να βοηθήσει τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στη ρωσική εισβολή, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, να παραδοθούν με ασφάλεια στις ουκρανικές δυνάμεις.

Μέχρι τον Ιούνιο, περισσότεροι από 300 Ρώσοι στρατιώτες είχαν παραδοθεί μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

«Δεν έχει σημασία πόσους στρατιώτες στέλνει η Πιονγκγιάνγκ ή σε ποιον τομέα - θα γίνουν δεκτοί. Τα ουκρανικά στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου είναι έτοιμα να υποδεχθούν στρατιώτες οποιασδήποτε εθνικότητας, θρησκείας ή ιδεολογίας», δήλωσε η GUR.

Το μήνυμα αναρτήθηκε μαζί με ένα βίντεο, διάρκειας λίγο πάνω από ένα λεπτό, που δείχνει τις εγκαταστάσεις όπου θα διαμένουν οι παραδοθέντες Βορειοκορεάτες στρατιώτες.

«Στα στρατόπεδα, οι αιχμάλωτοι πολέμου στεγάζονται σε μεγάλα, ζεστά, φωτεινά δωμάτια με ξεχωριστούς χώρους ύπνου. Λαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα και η διατροφή τους περιλαμβάνει κρέας, φρέσκα λαχανικά και ψωμί», ανέφερε ο αφηγητής του βίντεο στην κορεατική γλώσσα. 

Η Βόρεια Κορέα στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Το μήνυμα της Ουκρανίας προς τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες ήρθε αφού οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν ότι έχουν αποδείξεις ότι βορειοκορεάτες στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στη Ρωσία.

Ο Λόιντ Όστιν, ο επικεφαλής της αμερικανικής άμυνας, δήλωσε ότι μένει να φανεί τι ακριβώς έκαναν εκεί οι δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ, αλλά σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της Νότιας Κορέας και της Ουκρανίας, ετοιμάζονται να ενταχθούν στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Όστιν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν επίσης ακόμη να προσδιορίσουν τι θα πάρει η Βόρεια Κορέα σε αντάλλαγμα για να βοηθήσει τη Ρωσία με ανθρώπινο δυναμικό.

(Με πληροφορίες του RFA)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.