Κοσμος

Tραμπ: Ο πρώην προσωπάρχης του υποστηρίζει ότι έχει φασιστικές απόψεις

Ο Κέλι, απόστρατος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών βρέθηκε στον Λευκό Οίκο μεταξύ 2017 και 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα σχόλια στο Χ μετά τη δήλωση Τραμπ ότι οι μετανάστες τρώνε... κατοικίδια
© EPA/IAN LANGSDON

Tραμπ: Ο πρώην προσωπάρχης του υποστηρίζει ότι έχει φασιστικές απόψεις 

Ο πρώην προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ανταποκρίνεται στον ορισμό του φασίστα και «προτιμά την προσέγγιση του δικτάτορα στην κυβέρνηση» σε μια σειρά συνεντεύξεων που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ο Τζον Κέλι, επί μακρόν επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στους New York Times ότι ο πρώην πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει κατανόηση του αμερικανικού Συντάγματος ή της έννοιας του κράτους δικαίου και προειδοποίησε ότι θα επιδιώξει να κυβερνήσει αυταρχικά, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ο Κέλι, απόστρατος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, διετέλεσε προσωπάρχης του Τραμπ στον Λευκό Οίκο μεταξύ 2017 και 2019.

Έκτοτε η σχέση των δύο ανδρών έχει χαλάσει και αμφότεροι εκφράζουν ανοιχτά την περιφρόνησή τους ο ένας για τον άλλον. Ο Κέλι έχει κάνει και στο παρελθόν επικριτικά σχόλια για τον Τραμπ σε προηγούμενες συνεντεύξεις του.

Ο Στίβεν Τσανγκ, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο Κέλι «έχει αποκηρύξει πλήρως τον εαυτό του με αυτές τις διαψευσμένες ιστορίες».

Η αντίπαλος του Τραμπ στους Δημοκρατικούς, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, εκμεταλλεύτηκε τα σχόλια που έκανε ο Τραμπ σε εκδήλωση του Fox News τον Δεκέμβριο, όταν είπε ότι αν κέρδιζε τις εκλογές του 2024 θα γινόταν δικτάτορας, αλλά μόνο «την πρώτη ημέρα», για να κλείσει τα νότια σύνορα με το Μεξικό και να επεκτείνει τις γεωτρήσεις πετρελαίου.

Η Χάρις και οι συνάδελφοί της Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία των ΗΠΑ, κάτι που ο Τραμπ αρνείται.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.