Κοσμος

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα - Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες

Η ισχυρή έκρηξη και οι δύο τρομοκράτες που «εξουδετερώθηκαν»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα © NECATI SAVAS/ EPA

Τουρκία: «Τρομοκρατική η επίθεση» στα γραφεία της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα - οι πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

«Τρομοκρατική» ήταν η επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη (23.10) στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, αφήνοντας «νεκρούς και τραυματίες» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλικαγιά.

O μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είναι 4 νεκροί και 14 τραυματίες ενώ και οι δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», είπε ο υπουργός της Τουρκίας στο X.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUSAS που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων., ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d53a2oxr4xcp)

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένα επαγγελματικό όχημα, παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε μπροστά από την πύλη και στην συνέχεια ξέσπασαν πυροβολισμοί μεταξύ των δραστών και της ιδιωτικής ομάδας security του εργοστασίου.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

SON DAKİKA | TUSAŞ'a Bombalı Saldırı! Şehit ve Yaralılar Var

Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία- Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία και εξέφρασε δια του Υπουργείου Εξωτερικών τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της επίθεσης.

Με ανάρτηση του στο Χ το ΥΠΕΞ σημείωσε πως «η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, όπως κάθε τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα» και τόνισε ότι «η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».

Και κατέληξε: «Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ρωσία: Ο Πούτιν καταδίκασε την επίθεση στην Άγκυρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ερντογάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα συλλυπητήριά του για την ένοπλη επίθεση.

«Καταδικάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια, ανεξαρτήτως των κινήτρων της», είπε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS, στο Καζάν της Ρωσίας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.