Κοσμος

Η ώρα της Ζιζέλ Πελικό: Καταθέτει το θύμα της υπόθεσης μαζικών βιασμών

Στο εδώλιο η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ζιζέλ Πελικό: Η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης για μαζικούς βιασμούς που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία πρόκειται να μιλήσει στο δικαστήριο.

Η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που επί μία δεκαετία ναρκωνόταν από τον σύζυγό της Ντομινίκ, για να γίνει στη συνέχεια έρμαιο βιασμών από άνδρες που ο ίδιος προσκαλούσε στο σπίτι της, αναμένεται να ανέβει στο εδώλιο περίπου στις 11 π.μ. τοπική ώρα Γαλλίας.

Μέσω του δικηγόρου της, η Ζιζέλ Πελικό σχολίασε την κατάθεση της συζύγου ενός από τους κατηγορούμενους άνδρες σήμερα το πρωί.

Η Ζιζέλ Πελικό αναμένεται να καταθέσει σύντομα

Μια 45χρονη Βιετναμέζα κατέθεσε σε σχέση με τον σύζυγό της, τον Ζαν-Λικ Λ., 46χρονο κατασκευαστή καθρεφτών, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό δύο φορές το 2018 και το 2019.

Η επί δέκα χρόνια σύζυγος του Ζαν-Λικ Λ., η οποία έχει δύο παιδιά μαζί του, είπε στο δικαστήριο ότι επειδή η δική της μητέρα ήταν άρρωστη εκείνη την περίοδο, δεν ήθελε σεξ με τον σύζυγό της και του έλεγε όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείσα πώς ένιωσε όταν η αστυνομία της ανακοίνωσε τις κατηγορίες για βιασμό του συζύγου της, είπε στο δικαστήριο με απαλή φωνή, μεταφρασμένη από διερμηνέα: «Ήμουν πολύ λυπημένη, σε κατάσταση σοκ. Αλλά νομίζω ότι επειδή του αρνιόμουν συνέχεια, ως άνδρας έπρεπε να κοιτάξει αλλού».

Ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό, Στεφάν Μπαντονό, δήλωσε στο δικαστήριο: «Νομίζατε ότι επειδή αρνηθήκατε μια σεξουαλική σχέση, επειδή η μητέρα σας ήταν πολύ άρρωστη και το μυαλό σας ήταν σε άλλα πράγματα, νομίζατε ότι είχατε ρόλο σε αυτό που συνέβη και η Ζιζέλ Πελικό δεν μπορούσε να μην αντιδράσει. Για εκείνη, δεν είναι επειδή αρνηθήκατε μια σεξουαλική σχέση που οδήγησε σε αυτό που συνέβη. Διότι δεν υπάρχει ποτέ η υποχρέωση να έχεις σεξουαλικές σχέσεις με τον σύζυγό σου. Το καταλαβαίνετε αυτό;»

Σε συνέχεια της δήλωσής του, ο Μπαντονό ανέφερε: «Η Ζιζέλ Πελικό λέει ότι δεν έχετε καμία απολύτως ευθύνη για το γεγονός ότι ο σύζυγός σας αποφάσισε να κάνει αυτό που έκανε».

Περισσότερα σε λίγο…

(Με πληροφορίες του Guardian)