Κοσμος

Η ώρα της Ζιζέλ Πελικό: Καταθέτει το θύμα της υπόθεσης μαζικών βιασμών

Στο εδώλιο η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζιζέλ Πελικό: Η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης για μαζικούς βιασμούς που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία πρόκειται να μιλήσει στο δικαστήριο.
Η Ζιζέλ Πελικό στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν, όπου πρόκειται να καταθέσει σύντομα © EPA/Guillaume Horcajuelo

Ζιζέλ Πελικό: Η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης για μαζικούς βιασμούς που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία πρόκειται να μιλήσει στο δικαστήριο.

Η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που επί μία δεκαετία ναρκωνόταν από τον σύζυγό της Ντομινίκ, για να γίνει στη συνέχεια έρμαιο βιασμών από άνδρες που ο ίδιος προσκαλούσε στο σπίτι της, αναμένεται να ανέβει στο εδώλιο περίπου στις 11 π.μ. τοπική ώρα Γαλλίας.

Μέσω του δικηγόρου της, η Ζιζέλ Πελικό σχολίασε την κατάθεση της συζύγου ενός από τους κατηγορούμενους άνδρες σήμερα το πρωί.

Η Ζιζέλ Πελικό αναμένεται να καταθέσει σύντομα

Μια 45χρονη Βιετναμέζα κατέθεσε σε σχέση με τον σύζυγό της, τον Ζαν-Λικ Λ., 46χρονο κατασκευαστή καθρεφτών, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε την Ζιζέλ Πελικό δύο φορές το 2018 και το 2019.

Η επί δέκα χρόνια σύζυγος του Ζαν-Λικ Λ., η οποία έχει δύο παιδιά μαζί του, είπε στο δικαστήριο ότι επειδή η δική της μητέρα ήταν άρρωστη εκείνη την περίοδο, δεν ήθελε σεξ με τον σύζυγό της και του έλεγε όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείσα πώς ένιωσε όταν η αστυνομία της ανακοίνωσε τις κατηγορίες για βιασμό του συζύγου της, είπε στο δικαστήριο με απαλή φωνή, μεταφρασμένη από διερμηνέα: «Ήμουν πολύ λυπημένη, σε κατάσταση σοκ. Αλλά νομίζω ότι επειδή του αρνιόμουν συνέχεια, ως άνδρας έπρεπε να κοιτάξει αλλού».

Ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό, Στεφάν Μπαντονό, δήλωσε στο δικαστήριο: «Νομίζατε ότι επειδή αρνηθήκατε μια σεξουαλική σχέση, επειδή η μητέρα σας ήταν πολύ άρρωστη και το μυαλό σας ήταν σε άλλα πράγματα, νομίζατε ότι είχατε ρόλο σε αυτό που συνέβη και η Ζιζέλ Πελικό δεν μπορούσε να μην αντιδράσει. Για εκείνη, δεν είναι επειδή αρνηθήκατε μια σεξουαλική σχέση που οδήγησε σε αυτό που συνέβη. Διότι δεν υπάρχει ποτέ η υποχρέωση να έχεις σεξουαλικές σχέσεις με τον σύζυγό σου. Το καταλαβαίνετε αυτό;»

Σε συνέχεια της δήλωσής του, ο Μπαντονό ανέφερε: «Η Ζιζέλ Πελικό λέει ότι δεν έχετε καμία απολύτως ευθύνη για το γεγονός ότι ο σύζυγός σας αποφάσισε να κάνει αυτό που έκανε».

Περισσότερα σε λίγο…

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.