Κοσμος

Κλείστε τον μέσα: Ο Μπάιντεν στρέφεται κατά του Τραμπ με σύνθημα του 2016

Πώς απαντά ο πρώην πρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τζο Μπάιντεν στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ με σύνθημα του 2016 - Η διευκρίνιση και η απάντηση του επιτελείου του πρώην προέδρου

Δριμεία επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε την Τρίτη (23.10) ο Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι για να αποτραπεί η εφαρμογή του ριζοσπαστικού δεξιού προγράμματος του πρώην προέδρου «πρέπει να τον κλείσουμε μέσα». «Πολιτικά να τον κλείσουμε μέσα», έσπευσε να διευκρινίσει. 

Η φράση που είπε ο Μπάιντεν αποτελεί για μία ... διασκευή συνθήματος που χρησιμοποίησε το μακρινό 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Ο μεγιστάνας απαιτούσε συχνά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του και να φυλακιστεί, με οπαδούς του να κραυγάζουν «κλείστε τη μέσα!». Εκείνη την εποχή, είχε γίνει λόγος για ρήξη με τα αμερικανικά πολιτικά ήθη.

Πώς απαντά η πλευρά Τραμπ στον Μπάιντεν

Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία που του πρόσφερε η δήλωση του απερχόμενου προέδρου Μπάιντεν να επιτεθεί στο Δημοκρατικό κόμμα. «Ο Τζο Μπάιντεν μόλις παραδέχθηκε την αλήθεια: το σχέδιο του κι αυτό της Κάμαλα (σ.σ. Χάρις) ήταν πάντα ο πολιτικός διωγμός του αντιπάλου τους, του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ, διότι δεν μπορούν να τον νικήσουν» καθαρά, υποστήριξε η Κάρολαϊν Λίβιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου.

Σε κάποιες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Χάρις, οπαδοί της φώναξαν «κλείστε τον μέσα!». Όμως η αντιπρόεδρος δεν άργησε να αντιδράσει: «Για μισό λεπτό», είπε κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στις αρχές του τρέχοντα μήνα. Προτού συμπληρώσει: «Με αυτό θα ασχοληθούν θα δικαστήρια. Εμείς ας ασχοληθούμε με τον Νοέμβριο, σύμφωνοι;».

Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν πάντα να προοιωνίζονται εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στην Κάμαλα Χάρις.