Κοσμος

Γερμανία: Πιτσαρία σέρβιρε για χρόνια συνταγή με κοκαΐνη

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν την ομοιότητα της υπόθεσης με την καλτ κωμωδία «Lammbock» του 2001

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γερμανία: Πιτσαρία σέρβιρε για χρόνια συνταγή με κοκαΐνη 

Η Pizza Νο 40 ήταν για πολύ καιρό ένα από τα πιάτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ένα εστιατόριο στη πόλη του Ντίσελντορφ στην Γερμανία, μέχρι που η αστυνομία ανακάλυψε το μυστικό συστατικό: μια δόση κοκαΐνης.

Οι αρχές λένε ότι η αποκάλυψη του συστήματος παράνομης παράδοσης ναρκωτικών τους επέτρεψε να συντρίψουν ένα κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Περίπου 150 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και από επίλεκτες μονάδες, έψαξαν την περασμένη εβδομάδα 16 ακίνητα σε εννέα πόλεις, συνέλαβαν τρεις υπόπτους και κατέσχεσαν κρύπτες με όπλα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο επιθεωρητής δήλωσε ότι η αστυνομία είχε στο στόχαστρό της την πιτσαρία, σε μια δημοφιλή συνοικία της πόλης από τον Μάρτιο, όταν ένας έλεγχος ρουτίνας για τα τρόφιμα αποκάλυψε το ναρκωτικό στην κουζίνα. Οι ερευνητές ναρκωτικών έθεσαν την επιχείρηση υπό παρακολούθηση και παρατήρησαν ότι η Pizza No 40 ήταν η αγαπημένη των πελατών.

Το διαφημιστικό σλόγκαν της πιτσαρίας ήταν «Σας παραδίδουμε τα πάντα στο σπίτι». Δεν ήταν άμεσα σαφές τι χρέωνε η επιχείρηση για την No 40 ή ποια ήταν τα υλικά της. «Ακόμα και αν γνωρίζαμε, δεν θα το δίναμε στη δημοσιότητα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εισαγγελέας Λάουρα Νόιμαν δήλωσε ότι η συμμορία κατηγορείται ότι αγόραζε «κιλά» κάνναβης και κοκαΐνης και τα πουλούσε σε άλλους εμπόρους. Η σύζυγος ενός από τους υπόπτους ζούσε στο σπίτι μαζί με τα τρία παιδιά τους, τα οποία έχουν τεθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν την ομοιότητα της υπόθεσης με την καλτ κωμωδία «Lammbock» του 2001, στην οποία δύο ιδιοκτήτες πιτσαρίας αρχίζουν να παραδίδουν πίτες με κάνναβη τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο και κρυμμένη κάτω από τη μεσαία φέτα σαλάμι.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Βερολίνου συνέλαβε έναν 24χρονο οδηγό που φέρεται να έκρυβε παραδόσεις κοκαΐνης σε κουτιά αναψυκτικών.

Πηγή: Guardian