Κοσμος

Η Μπιάνκα Γκασκόιν καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

«Ζητούσε να τον βλέπω ως πατρική φιγούρα» εξομολογείται η κόρη του Πολ Γκασκόιν

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Μπιάνκα Γκασκόιν καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ - Η εξομολόγηση της κόρης του Πολ Γκασκόιν

Η Μπιάνκα Γκασκόιν, μοντέλο και κόρη του θρύλου του ποδοσφαίρου Πολ Γκασκόιν, υποστηρίζει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ όταν εργαζόταν στο Harrods. 

Η 37χρονη σήμερα Μπιάνκα Γκασκόιν περιέγραψε στην εκπομπή The UK Tonight ότι ξεκίνησε να εργάζεται από τα 16 της χρόνια στο Harrods και αρχικά ένιωθε ασφαλής όταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ βρισκόταν στο πολυτελές κατάστημα. Το αίσθημα ασφάλειας γρήγορα ανατράπηκε, αφού όπως υποστηρίζει, ο Αλ Φαγιέντ άρχισε να τη θωπεύει και την ανάγκαζε να τον φιλήσει κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεών τους. Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι ένιωθε παγιδευμένη και φοβισμένη.

Ένα βράδυ της πρόσφερε το διαμέρισμα Harrods Park Lane, για να μείνει εκεί πριν από μια πτήση. «Ο Αλ Φαγιέντ εμφανίστηκε στο διαμέρισμα και έμεινα άναυδη, ήμουν πολύ σοκαρισμένη. Δεν ήξερα πραγματικά τι να κάνω, μπήκε μέσα και μετά με έβαλε να καθίσω στον καναπέ… έβγαλε τα απόκρυφά του, πήρε τα χέρια μου και προσπαθούσε να τα βάλει εκεί. Όταν αυτό δεν λειτούργησε, προσπαθούσε να με αναγκάσει να βάλω το κεφάλι μου στα γόνατά του. Και δεν ξέρω πώς, αλλά κατάφερα να απομακρυνθώ. Και νομίζω ότι, ενδεχομένως, γνωρίζοντας τους γονείς μου… δεν ξέρω, μπορεί αυτό να με έσωσε εκείνη τη στιγμή. Αλλά ήταν φρικτό», είπε η Γκασκόιν. 

Περισσότερες από 60 καταγγελίες κατά του Αλ Φαγιέντ

Η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία έχει καταγράψει 60 καταγγελίες κατά του Αλ Φαγιέντ μετά το ντοκιμαντέρ του BBC, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Η Γκασκόιν εργαζόταν στο Harrods αρχικά ως υπάλληλος στο κατάστημα, αλλά αργότερα προήχθη στη θέση των «ονείρων» της ως fashion buyer. 

«Προφανώς, λάτρευα τη δουλειά μου, γιατί ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Και, ξέρετε, μου κάνει όλα αυτά τα πράγματα. Και ήμουν κοντά σε ανθρώπους που γνώριζε, και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να το πω ούτε σε αυτούς, γιατί δεν ήθελα να προκαλέσω αμηχανία και ντροπή», εξομολογήθηκε η Γκασκόιν, σημειώνοντας ότι φοβόταν πώς αν μιλήσει, θα έχανε τη δουλειά της. «Ο Αλ Φαγιέντ μου είπε ότι αν έλεγα κάτι θα έχανα τη δουλειά μου. Έτσι φοβήθηκα πραγματικά, στα 16-17, νομίζεις ότι ξέρεις τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρεις. Κοιτάζω πίσω τώρα και απλώς λυπάμαι πολύ για τον 16χρονο εαυτό μου και εύχομαι να μπορούσα να τον προστατεύσω», συμπλήρωσε. 

Η 37χρονη σημείωσε ακόμη ότι ο επιχειρηματίας έκανε υποτιμητικά σχόλια για τον πατέρα της, λόγω των προβλημάτων ψυχικής υγείας και του εθισμού του. «Συνήθιζε να μου λέει πόσο κακός πατέρας ήταν ο πατέρας μου, επειδή συνήθιζε να μπαίνει στο κατάστημα μεθυσμένος, και να μου λέει ότι ήταν ντροπή». Σύμφωνα με την ίδια, ο Αλ Φαγιέντ της είπε ότι θα έπρεπε να βλέπει εκείνον ως «πατρική φιγούρα». 

«Θέλω να υπερασπιστώ τις γυναίκες και, ξέρετε, ελπίζω να είναι αυτό ένα βήμα προς την αλλαγή, ώστε στο μέλλον η κόρη μου να μην χρειαστεί να περάσει κάτι τέτοιο… και αυτά τα αρπακτικά να μην μπορούν να ξεφεύγουν», κατέληξε η Μπιάνκα Γκασκόιν.