Κοσμος

Στόχος του Τραμπ η χριστιανική ψήφος: Ο Θεός με έσωσε για έναν σκοπό

Ο «προστάτης των χριστιανών» υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων λέει ότι η πίστη του απέκτησε νέο νόημα στις 13 Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στόχος του Τραμπ η χριστιανική ψήφος: Ο Θεός με έσωσε για έναν σκοπό
Στόχος του Τραμπ η χριστιανική ψήφος: Ο Θεός με έσωσε για έναν σκοπό © ALLISON DINNER/ EPA

Στόχος του Τραμπ η χριστιανική ψήφος - Οι υποσχέσεις που δίνει σε όσους πάνε στην κάλπη

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τη Δευτέρα τους χριστιανούς ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές του 2024, υποστηρίζοντας ότι μια κυβέρνηση της Καμάλα Χάρις θα περιόριζε τις θρησκευτικές ελευθερίες και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως προστάτη των χριστιανών.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Βόρεια Καρολίνα που είχε χαρακτηριστεί ως «11η ώρα συνάντησης ηγετών της πίστης», μια σειρά συντηρητικών ιερέων μετέφεραν την εκλογική μάχη σε υπερφυσικό επίπεδο, ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που επηρεάζουν τον πραγματικό κόσμο. Ο ευαγγελιστής πάστορας και αυτοανακηρυχθείς «απόστολος» Γκιγιέρμο Μαλντονάδο, μακροχρόνιος σύμμαχος του Τραμπ τόνισε ότι οι εκλογές είναι πέρα από τον πόλεμο μεταξύ της αριστεράς και της δεξιάς. Είναι μεταξύ του καλού και του κακού. Υπάρχει μια μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή που επηρεάζει τη χώρα μας και πρέπει να πάρουμε πίσω τη χώρα μας».

Παρουσιάζοντας τον Τραμπ, ο Μπεν Κάρσον, πρόεδρος της Εθνικής Πίστης της εκστρατείας για τις εκλογές του 2024, απέρριψε ανοιχτά την ιδέα της κοσμικής κοινωνίας. «Αυτές οι εκλογές έχουν να κάνουν με το αν είμαστε ένα κοσμικό έθνος ή ένα έθνος υπό τον Θεό», δήλωσε, απηχώντας τους στόχους των χριστιανών εθνικιστών που θεωρούν τις ΗΠΑ ως ένα χριστιανικό έθνος που πρέπει να επιστρέψει στον Θεό.

Παίρνοντας το λόγο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος μπροστά στο πλήθος των οπαδών του, ο Τραμπ μίλησε για την απόπειρα δολοφονίας στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, στηριζόμενος στην ιδέα που ασπάζονται πολλοί χριστιανοί συντηρητικοί ότι ο Θεός επενέβη για να σώσει τη ζωή του. «Η πίστη μου απέκτησε νέο νόημα στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, όπου έπεσα στο έδαφος, ουσιαστικά από κάτι που έμοιαζε με υπερφυσικό χέρι», είπε ο Τραμπ. «Και θέλω να πιστεύω ότι ο Θεός με έσωσε για έναν σκοπό, και αυτός είναι να κάνουμε τη χώρα μας μεγαλύτερη από ποτέ».

Η έκκληση του Τραμπ στους χριστιανούς να πάνε στην κάλπη

«Έχετε τη φήμη ότι δεν ψηφίζετε αναλογικά», είπε ο Τραμπ. «Οι χριστιανοί, οι ευαγγελιστές ... αλλά οι χριστιανοί και οι κάτοχοι όπλων δεν ψηφίζουν». Ο πρώην πρόεδρος υποσχέθηκε, όπως κάνει συχνά, να ανατρέψει την τροπολογία Τζόνσον, η οποία απαγορεύει σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, να υποστηρίζουν πολιτικούς υποψηφίους.
«Μέσα στην πρώτη εβδομάδα, θα έχετε αυτό το δικαίωμα», είπε ο Τραμπ. Υπογράμμισε την απόφασή του κατά τη διάρκεια της θητείας του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, η οποία καταδικάστηκε ευρέως από παγκόσμιους ηγέτες επειδή απειλούσε να πυροδοτήσει τις εντάσεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. «Είπα: «Θα κάνουμε ακριβώς αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν ήθελαν να κάνω»», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ καταδίκασε επίσης για άλλη μια φορά την ένταξη και τη δήλωση φύλου για τρανς άτομα στην υγειονομική περίθαλψη, δεσμευόμενος να «αναλάβει δράση για να νικήσει το τοξικό δηλητήριο της ιδεολογίας του φύλου και να επιβεβαιώσει ότι ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα: το αρσενικό και το θηλυκό».

Ο συνασπισμός πίστης του Τραμπ - στον οποίο οι ευαγγελιστές αποτελούν εδώ και καιρό βασική δύναμη - είναι στενά συνδεδεμένος με τους ηγέτες ενός αυξανόμενου κινήματος μη θρησκευτικών χαρισματικών ιεροκηρύκων και αυτοαποκαλούμενων προφητών που βλέπουν τον Τραμπ ως σωτήρια φιγούρα.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.