Κοσμος

Δελφίνι επιτέθηκε σε 23χρονο στην Ιαπωνία επειδή ήταν μοναχικό

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iaponia-delfini

Δελφίνι επιτέθηκε σε 23χρονο στην Ιαπωνία επειδή ήταν μοναχικό - Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει δελφίνι να επιτίθεται σε λουόμενο στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, το δελφίνι επιτέθηκε στον 23χρονο Τακούμα Γκότο, σε ακτή της Ιαπωνίας.

Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση σε όλους τους λουόμενους που έσπευσαν να βοηθήσουν το θύμα προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ευθύνεται για άλλες 15 παρόμοιες επιθέσεις.

«Μου έκανε συνέχεια επίθεση και πραγματικά πίστεψα ότι θα πεθάνω. Αυτό που φοβήθηκα περισσότερο ήταν ότι θα με έσερνε κάτω από το νερό και στα πιο βαθιά νερά, μακριά από την παραλία» δήλωσε ο Γκότο.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το δελφίνι ήταν ρινοδέλφινο. Αν και συνήθως τα δελφίνια δεν είναι επιθετικά, ούτε και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως θηράματα, εντούτοις δεν αποκλείεται να προσπαθούσε να επικοινωνήσει, λένε.

«Όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους και τα άλλα κοινωνικά όντα, οι ορμονικές διακυμάνσεις, του σεξουαλικό άγχος ή η επιθυμία για κυριαρχία μπορεί να οδηγήσει το δελφίνι να τραυματίσει τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρά. Και επειδή είναι πολύ δυνατά όντα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυατισμούς» εξήγησε ο βιολόγος Σάιμον Άλλεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.