Κοσμος

Λίαμ Πέιν: Το κοκτέιλ ναρκωτικών που βρέθηκε στον οργανισμό του

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις - Οι Αρχές ψάχνουν τον έμπορο ναρκωτικών που τον προμήθευσε

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η νεκροψία του Λίαμ Πέιν και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στον οργανισμό του

Ένα κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών είχε πάρει ο 31χρονος τραγουδιστής των One Direction, Λίαμ Πέιν, λίγο πριν πέσει στο κενό από τον 3ο όροφο ξενοδοχείου στην Αργεντινή και βρει τραγικό θάνατο.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Πέιν έδειξαν ότι στον οργανισμό του υπήρχαν ουσίες όπως κοκαΐνη, κρακ και βενζοδιαζεπίνη. Στο τεστ βρέθηκε επίσης «ροζ κοκαΐνη», που συνήθως αναμειγνύει μεθαμφεταμίνη, κεταμίνη, MDMA και άλλα, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η σχέση του τραγουδιστή με τα ναρκωτικά δυστυχώς ήταν γνωστή, μιας και από την πρώτη στιγμή δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες μέσα από το δωμάτιό του που φαινόντουσαν διάφορες «περίεργες» ουσίες πάνω στο τραπέζι.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του βρέθηκε επίσης μια αυτοσχέδια πίπα από αλουμίνιο, που χρησιμοποιείται συνήθως για να καπνίσει κάποιος κρακ κοκαΐνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η σορός του ποπ σταρ θα παραμείνει στην Αργεντινή μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτοψία. Η προκαταρκτική έκθεση αυτοψίας πάντως έδειξε ότι ο Πέιν υπέστη πολλαπλά τραύματα όταν έπεσε που οδήγησαν σε εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών Alberto Crescenti, ανέφερε ότι υπέστη κρανιακό κάταγμα και «εξαιρετικά σοβαρά τραύματα που οδήγησαν στον άμεσο θάνατό του».

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Πέιν επέδειξε «ενοχλητική» συμπεριφορά στο λόμπι του ξενοδοχείου λίγα λεπτά πριν από τον θάνατό του - και μάλιστα κάποια στιγμή έσπασε το laptop του.

Η αστυνομία της Αργεντινής και οι εισαγγελείς που ερευνούν το τραγικό περιστατικό αντιμετωπίζουν τον θάνατο ως «αδιευκρίνιστο» και ψάχνουν τον έμπορο ναρκωτικών που τον προμήθευσε εκείνο το βράδυ.

Οι αποκαλύψεις μετά τον θάνατο του Λίαμ Πέιν

«Ο Λίαμ πάλευε με το να βρει το δρόμο του ως σόλο καλλιτέχνης», ανέφερε αποκλειστικά ένας μουσικός insider στο Page Six. «Όσο συγκλονιστική κι αν ήταν η φήμη των One Direction κατά καιρούς, ήλπιζε να αναπαράγει πτυχές της μόνος του, κάτι που ειλικρινά ήταν ανέφικτο».

Οι One Direction σχηματίστηκαν το 2010 στο «The X Factor» και γρήγορα έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα boy bands όλων των εποχών, με επιτυχίες όπως τα singles «What Makes You Beautiful», «Best Song Ever» και «Story of My Life». Τέσσερα από τα πέντε άλμπουμ του γκρουπ έφτασαν στην κορυφή του Billboard 200, και στην περιοδεία τους ξεπούλησαν στάδια σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη διάλυση των One Direction το 2016, ο Χάρι Στάιλς, Νίαλ Χόραν, Λούσις Τομλινσονο - οι οποίοι αποχαιρέτησαν με ανάρτηση τον Πέιν- και ο τελευταίος, ακολούθησαν σόλο καριέρες με διαφορετικό βαθμό επιτυχίας - όπως και ο Ζέιν Μαλίκ, ο οποίος εγκατέλειψε το συγκρότημα το 2015, με τη μεγαλύτερη όλων να είναι του πρώτου. Ο Στάιλς ήταν ο πιο επιτυχημένος της παρέας, κερδίζοντας τρία βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς για το «Harry's House» το 2023.

«Ο Λίαμ ήταν πολύ περήφανος για τα αγόρια και όλα τα επιτεύγματά τους μετά το χωρισμό», λέει πηγή του Page Six, «αλλά σίγουρα ζήλευε κιόλας. Ήταν δύσκολο να μην συγκρίνει τον εαυτό του μαζί τους». Σε αντίθεση με τον Μαλίκ και τον Στάιλς, ο Πέιν δεν είχε ποτέ ένα σόλο κομμάτι που να έφτασε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το ντεμπούτο single του το 2017, «Strip That Down», το οποίο έφτασε στη δεκάδα. «Νομίζω ότι ξεπέρασε τις πωλήσεις όλων εντός του συγκροτήματος και ήμουν ο τελευταίος που πήγα [σόλο]. Και δεν το περίμενα ποτέ αυτό»,  είχε δηλώσει. Κάτι που δεν ίσχυε, αφού όταν βγήκε η εμφάνιση του Λίαμ στο podcast, το βραβευμένο με Grammy τραγούδι «Watermelon Sugar» του Χάρι Στάιλς ήταν το σόλο σινγκλ με τη μεγαλύτερη απήχηση από μέλος των One Direction, ακολουθούμενο από άλλα δύο από τον ίδιο και τρία από τα κομμάτια του Μαλίκ.  

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του ξεκίνησε η κατηφόρα της καριέρας του. Πολλοί φαν δυσαρεστήθηκαν με την υπεροπτική στάση του και τον κατηγορούσαν δημοσίως ότι ζήλευε και πως πλέον είχε καταντήσει εμμονικός με τα πρώην μέλη του συγκροτήματος.

Ο Λίαμ Πέιν θεωρείτο επίσης ο λιγότερο γόνιμος από το κουιντέτο, κυκλοφορώντας μόνο ένα άλμπουμ με το όνομά του, το «LP1» του 2019, το οποίο μάλιστα οι κριτικοί αποδοκίμασαν. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο «Teardrops» τον Μάρτιο, αλλά φέρεται να έβαλε στο ράφι τον δεύτερο δίσκο του λίγο πριν από τον θάνατό του. «Ο Λίαμ τα πήγαινε πολύ καλά με το δεύτερο άλμπουμ του, αλλά τώρα έχει μπει εντελώς σε παύση», δήλωσε μια πηγή στη Sun στις 8 Οκτωβρίου. «Ο Λίαμ λέει στον κόσμο ότι δεν έχει ιδέα αν θα κυκλοφορήσει ποτέ». Σήμερα, μετά τον θάνατο του, δεν είναι σαφές αν η οικογένειά του ή η δισκογραφική του εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη μουσική.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Πέιν μίλησε με ειλικρίνεια για τα προβλήματά του με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και την ψυχική υγεία. Μια πηγή δήλωσε αποκλειστικά στο Page Six την Τετάρτη ότι ο τραγουδιστής του «Night Changes» περνούσε από περιόδους καταστροφικής συμπεριφοράς» τα τελευταία χρόνια της ζωής του και ότι ήταν ανοιχτός για τους αγώνες του, αλλά προσπαθούσε να τους υποβαθμίσει κατά καιρούς. «Οι δαίμονές του ήταν πολύ χειρότεροι από ό,τι άφηνε να φανεί».

Με πληροφορίες από Page Six